ΕΟΤ: Συμμετοχή σε συνέδριο για την κυκλική οικονομία

03-10-18 | ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ ενέκρινε ποσό ύψους 5.000 με ΦΠΑ ως οικονομική συμμετοχή του στην διοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίου ECOCITY FORUM 2018 με θέμα Κυκλική Οικονομία που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ στο εν λόγω συνέδριο θα συμμετάσχουν 500 σύνεδροι και επιπλέον 300 συνοδοί με την πλειοψηφία τους να προέρχεται από Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την διεθνή κοινότητα ΗΠΑ και Μέση Ανατολή (περίπου από 14 χώρες). Πρόκειται για επιστήμονες-ακαδημαϊκούς, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων (κυρίως νέων τεχνολογιών) ελεύθερους επαγγελματίες –μελετητές, εκπροσώπους της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησής σε πολιτικό και εκτελεστικό επίπεδο υψηλών βαθμίδων σε διεθνές επίπεδο που στην συντριπτική τους πλειοψηφία καλύπτουν το ηλικιακό φάσμα 35-55 ετών. Θα συμμετέχουν επίσης και φυσικά πρόσωπα –ερευνητές , φοιτητές νεότερων ηλικιών.

Στόχος της διοργάνωσης του Συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός εξέχοντος Ευρωπαϊκού γεγονότος υψηλού επιστημονικού και οργανωτικού επιπέδου για την εξασφάλιση στην χώρα μας και στην πόλη της Θεσσαλονίκης του προβαδίσματος για την επόμενη παγκόσμια διοργάνωση ECOCITY SUMMIT του 2021. Για την διοργάνωση συμπράττουν 5 Διεθνή Δίκτυα Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, η UNEP, το McArthur Foundation και οι Δ/νσεις Περιβάλλοντος και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» επελέγη σε συμφωνία με τον συνεργαζόμενο Φορέα από την Αμερική και μεταξύ των άλλων θεματικών ενοτήτων έχει προβλεφθεί Συνέδριο με τίτλο: ”Ο Τομέας του Τουρισμού και η Κυκλική Οικονομία”, λαμβάνοντας υπόψη την άμεση σχέση της Κυκλικής Οικονομίας με τον Τουρισμό.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ