ΕΟΤ: Απροθυμία στη στελέχωση Διευθύνσεων

12-08-18 | ΕΟΤ

Απροθυμία στελεχών του ΕΟΤ να αναλάβουν θέσεις Διευθυντών και Τμηματαρχών στο νέο Οργανόγραμμα, κυρίως στη Διεύθυνση Οικονομικών, διαπιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όπως πληροφορείται η στήλη. Έτσι η προγραμματισμένη τοποθέτησή τους αναβλήθηκε. 

Ο λόγος της αποροθυμίας έγκειται στο γεγονός ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019, με τον νόμο 4336, καταργείται ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών από τον Πάρεδρο  του Ελεγκτικού συνεδρίου, ο οποίος μπορεί να ήταν "ενοχλητικός", αποτελούσε όμως μια ασφάλεια για τον εργαζόμενο. Εφεξής η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον διατάκτη της δαπάνης, ο οποίος μπορεί να βρεθεί κάποια στιγμή υπόλογος, ακόμη και μετά από χρόνια, εάν κάποιος έλεγχος διαπιστώσει παρατυπίες ή παράβαση.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα φανεί ποιοί υπάλληλοι είτε έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στις γνώσεις τους για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, είτε τη φιλοδοξία να αποδεχθούν τις θέσεις, γνωρίζοντας το ενδεχόμενο να βρεθούν υπόλογοι. Μέχρις ότου στελεχωθούν οι υπηρεσίες, πάντως, και κυρίως η Διεύθυνση Οικονομικού, υπογραφές για διάφορες πράξεις δεν μπορούν να υπάρξουν.

Μετά την δημιουργία του Υπουργείου Τουρισμού στις αρχές του 2000, θυμάται παλαίμαχο στέλχος του Οργανισμού, ο ΕΟΤ αντιμετώπισε υπαρξιακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες αρμοδιότητές του πέρασαν στο Υπουργείο. Τον ΕΟΤ έσωσε η γνωστή του "ευελιξία" ως προς την πραγματοποίηση δαπανών την οποίαν δεόντως εκτιμούσαν ,διαχρονικά, οι εκάστοτε πολιτικοί προϊστάμενοί του Αυτή όμως η ευελιξία σήμερα φαντάζει απειλητική για τα στελέχη του καθώς από 1.1.2019 καταργείται ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών από τον Πάρεδρο  του Ελεγκτικού συνεδρίου. Επειδή ζούμε σε μια κατ εξοχήν αντι- ηρωΪκή εποχή, πραγματικά χρειάζεται γενναιότητα ή άγνοια κινδύνου για να αναλάβει κανείς δύσκολες θέσεις ευθύνης...

Νεότερη εξέλιξη στις 13 Αυγούστου:

Αυτοί είναι ο 5 νέοι Διευθυντές του ΕΟΤ

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ