Υπ. Τουρισμού: Οι ειδικότητες στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης

30-07-18 | ΕΟΤ

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, απευθύνονται στους απασχολούμενους στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα σε εργαζόμενους και πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες, απασχολούμενους σε ξενοδοχειακά καταλύματα, σε καζίνο και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής όπως είναι τα νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, οι κοσμικές ταβέρνες, τα εστιατόρια, τα μαζικά κέντρα εστίασης τα ζαχαροπλαστεία, τα καφενεία, τα μπαρ και τα σνακ–μπαρ.

Πρόκειται για προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.

Σκοπός της μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο.

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης αρχίζουν μετά την 16η  Οκτωβρίου και λήγουν το αργότερο την 30η  Ιουνίου, ενώ το σύνολο των ωρών διδασκαλίας κατά τμήμα και ειδικότητα ανέρχεται στις 380 ώρες θεωρητικής και εργαστηριακής άσκησης.

Οι ειδικότητες των τμημάτων μετεκπαίδευσης, είναι οι εξής:

-Υπηρεσία Υποδοχής. Αφορά σε ειδικότητες όπως είναι ο υπάλληλος υποδοχής, ο βοηθός υποδοχής, ο υπάλληλος τήρησης λογαριασμών πελατών, ο αποθηκάριος, ο θυρωρός και νυκτοθυρωρός, ο εξωτερικός θυρωρός, ο τηλεφωνητής, ο γκρουμ και ο προϊστάμενος υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων.

-Επισιτισμός. Αφορά σε ειδικότητες όπως είναι ο εστίαρχος, ο υπομαίτρ, ο αρχισερβιτόρος, ο σερβιτόρος τραπεζαρίας-σαλονιού ή ορόφων (θαλαμηπόλος), ο σερβιτόρος, ο σερβιτόρος Bar, ο βοηθός σερβιτόρου, ο ταμίας –ελεγκτής, ο μπάρμαν και ο βοηθός μπάρμαν.

-Μαγειρική τέχνη. Αφορά σε ειδικότητες όπως είναι ο αρχιμάγειρας, ο μάγειρας Α΄και Β΄, ο μάγειρας Γ΄, ο μπουφετζής και μπουφετζής Α΄, ο ψήστης, ο τηγανιέρης, ο τεχνίτης πιτσαρίας και ο ντονερτζής.

-Ζαχαροπλαστική τέχνη. Αφορά σε ειδικότητες όπως είναι ο ζαχαροπλάστης, ο αρτοποιός, ο τεχνίτης ζαχαροπλαστικής και ο βοηθός τεχνίτη ζαχαροπλαστικής.

-Οροφοκομία. Αφορά σε ειδικότητες όπως είναι ο προϊστάμενος υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων, ο προϊστάμενος λινοθήκης και πλυντηρίου, η καμαριέρα και ο οροφοκόμος.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα