ΕΟΤ: Πώς θα υποβάλλουν υποψηφιότητα οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων στο υπηρεσιακό συμβούλιο

02-07-18 | ΕΟΤ

Ο ΕΟΤ εξέδωσε εγκύκλιο για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων του στο υπηρεσιακό συμβούλιο του Οργανισμού για την χρονική περίοδο από 1.1.2019 έως 31.12.2020.

Η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Δεδομένου ότι στις 31.12.2018 λήγει η θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ, σας γνωστοποιούμε την διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέων αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων Ε.Ο.Τ., μονίμων και ΙΔ.Α.Χ.

Ειδικότερα:

α) Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν ως αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Ε.Ο.Τ. έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔ.Α.Χ.) που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Ε.Ο.Τ. και ανήκουν στις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ και έχουν τουλάχιστον τον βαθμό Γ’., πλην εκείνων που τελούν σε καθεστώς αργίας ή διαθεσιμότητας.

β) Καθένας που έχει το δικαίωμα του εκλέγειν μπορεί να συμμετέχει ως υποψήφιος είτε ως μεμονωμένος είτε κατά συνδυασμούς υποψηφίων. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας τόσο των μεμονωμένων υποψηφίων όσο και οι δηλώσεις κατάρτισης συνδυασμού υποβάλλονται εγγράφως στην αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού από 1η έως και 10 Ιουλίου του 2018.

γ) Οι αιτήσεις υποψηφιότητας των μεμονωμένων υποψηφίων παραδίδονται στην Διεύθυνση Διοικητικού του Ε.Ο.Τ. ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς εντός της ως άνω τεθείσας προθεσμίας. Στην αίτηση αναγράφεται το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο, η υπαλληλική ιδιότητα και η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση του υποψηφίου.

δ) Συνδυασμός θεωρείται η κοινή συμμετοχή στις εκλογές τεσσάρων τουλάχιστον υποψηφίων στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Κάθε συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση των υποψηφίων που τον απαρτίζουν. Η δήλωση αυτή περιλαμβάνει:

-Την ονομασία του συνδυασμού.

-Το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, υπαλληλική ιδιότητα, και ταχυδρομική διεύθυνση των υποψηφίων των συνδυασμού κατ΄ αλφαβητική σειρά.

-Το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου που ορίζεται ως εκπρόσωπος του συνδυασμού.

Η ιδιότητα του εκπροσώπου αποδεικνύεται από κοινή δήλωση των υποψηφίων του συνδυασμού. Η δήλωση κατάρτισης συνδυασμού υποψηφίων υποβάλλεται στην Διεύθυνση Διοικητικού ή αποστέλλεται ταχυδρομικώς εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας. Δήλωση εκπρόθεσμη καθώς και δήλωση που περιλαμβάνει λιγότερους υποψηφίους από το προαναφερθέν ελάχιστο όριο, ήτοι τέσσερεις υποψηφίους, δεν γίνονται αποδεκτές. Επίσης, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή υποψηφίων σε περισσότερους από έναν συνδυασμούς.

ε) Σε επόμενο στάδιο, συντάσσονται από την Διεύθυνση Διοικητικού αλφαβητικοί πίνακες των υποψηφίων, μεμονωμένων και συνδυασμών, δίπλα δε στο ονοματεπώνυμο των υποψηφίων των συνδυασμών γίνεται μνεία της ονομασίας του συνδυασμού στον οποίο μετέχουν. Οι πίνακες τοιχοκολλούνται - μέχρι την Δευτέρα 23 Ιουλίου του 2018 - στην έδρα της Υπηρεσίας καθώς και στις Υπηρεσιακές Μονάδες που υπηρετούν οι εγγεγραμμένοι στον πίνακα εκλογέων υπάλληλοι.

στ) Μέσα σε αποκλειστική προθεσμία πέντε ημερών από την τοιχοκόλληση των πινάκων υποψηφίων, καθένας που είναι γραμμένος στον πίνακα εκλογέων μπορεί να υποβάλει στη Διεύθυνση Διοικητικού του Ε.Ο.Τ. ένσταση για διαγραφή κάποιου από τον πίνακα υποψηφίων, εφόσον υπόκειται σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Η ένσταση παραδίδεται στην Διεύθυνση Διοικητικού ή αποστέλλεται ταχυδρομικώς. Η εξέταση των ενστάσεων γίνεται από την Εφορευτική Επιτροπή εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους. Ενστάσεις που δεν θα έχουν περιέλθει στην Εφορευτική Επιτροπή μέχρι την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου του 2018 δεν θα εξετάζονται.

ζ) Ο οριστικός πίνακας των υποψηφίων καταρτίζεται από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού, εφόσον δεν υποβληθούν ενστάσεις ή από τις Εφορευτική Επιτροπή μετά από την εξέταση των ενστάσεων με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου του 2018. Η Εφορευτική Επιτροπή αποστέλλει τον πίνακα στην Διεύθυνση Διοικητικού η οποία και τον ανακοινώνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στο στoιχείο ε της παρούσης. Αν για οποιοδήποτε λόγο λυθεί η υπαλληλική σχέση υποψηφίου συνδυασμού επιτρέπεται η αντικατάστασή του μέχρι την οριστικοποίηση του πίνακα υποψηφίων, με δήλωση του εκπροσώπου του συνδυασμού.

η) Κάθε μεμονωμένος υποψήφιος ή συνδυασμός υποψηφίων έχουν το δικαίωμα να διορίσουν από έναν αντιπρόσωπο με έναν αναπληρωτή στο κατάστημα διεξαγωγής ψηφοφορίας. Ο διορισμός γίνεται με γραπτή δήλωση του μεμονωμένου υποψηφίου ή του εκπροσώπου του συνδυασμού στον αντιπρόσωπο και παραδίδεται στις Εφορευτικές Επιτροπές. Οι αντιπρόσωποι και οι αναπληρωτές των αντιπροσώπων των μεμονωμένων υποψηφίων ή συνδυασμών θα πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι για τους μονίμους υπαλλήλους του Ε.Ο.Τ. και επί συμβάσει εργασίας αορίστου χρόνου για τους επί συμβάσει εργασίας αορίστου χρόνου υπαλλήλους της Υπηρεσίας και να μην αποτελούν μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

θ) Οι υποψήφιοι ή οι αντιπρόσωποί τους ή όταν αυτοί λείπουν, οι αναπληρωτές τους, έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται στην αίθουσα ψηφοφορίας , να διατυπώνουν κάθε παρατήρηση ή ένσταση σχετικά με την τάξη της ψηφοφορίας για το συμφέρον των υποψηφίων, να παρευρίσκονται στη διαλογή των ψήφων και να ασκούν κάθε άλλο δικαίωμα που επιτρέπεται από την υπ΄αριθ. Α.Π. ΔΙΚΠΡ /Φ80/30/8703/1988 (ΦΕΚ 684/Β) Υπουργική Απόφαση, όπως αυτή ισχύει σήμερα. Η απουσία υποψηφίων και των αντιπροσώπων ή των αναπληρωτών τους δεν εμποδίζει την εκλογική διαδικασία.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ