Eκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ελληνική γαστρονομία

20-06-18 | ΕΟΤ

Με τη στήριξη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, τη συμμετοχή των Περιφερειών της Ελλάδας και την υποστήριξη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογου θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου εκδήλωση για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό δρώμενο  που στόχο έχει να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού με ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα. Αξιωματούχοι του Κοινοβουλίου, δημοσιογράφοι και υψηλοί καλεσμένοι, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικά Π.Ο.Π. προϊόντα από την κάθε περιφέρεια της χώρας.

Επιβεβαιώνοντας το κριτήριο των Βέλγων να συνδέουν γευστικές εμπειρίες με την επιλογή του προορισμού διακοπών, η εκδήλωση μέσα από την γευσιγνωσία και την περιήγηση σε τόπους και υλικά φιλοδοξεί να καταστήσει τους καλεσμένους όχι μόνον αγοραστές αλλά κυρίως πολλαπλασιαστές υποστήριξης στην τοπική αγορά και διεθνώς, αφού απευθύνεται σε ένα ευρωπαϊκό επαγγελματικό κοινό υψηλού επιπέδου.

Το πρόγραμμα, εκτός της γευσιγνωσίας και γαστρονομίας, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο ASP-0-Member’s Restaurant με συνολική χωρητικότητα 500 ατόμων, περιλαμβάνει επίσης Συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χορευτική επίδειξη στον ανοιχτό χώρο που βρίσκεται στην κεντρική είσοδο και παρουσίαση slide-show με σχετικό προωθητικό υλικό από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

διαβάστε ακόμα

Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων