Γ.Τζιάλλας: Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό τουρισμού υγείας

13-06-18 | ΕΟΤ

Την Ελλάδα ως κορυφαίο προορισμό για Τουρισμό Υγείας  παρουσίασε ο Γ.Γ.  Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ.Τζιάλλας στην  ημερίδα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC), που πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας (IHTC) και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, με στόχο τη δημιουργία νέων συνεργασιών στην αμερικανική τουριστική αγορά και την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό υγείας.

Ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας τα οποία συνοψίζονται στους ακόλουθους τομείς:

Ενώ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε κορυφαίο προορισμό τουρισμού υγείας και ευεξίας σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Αναφερόμενος στο νέο θεσμικό πλαίσιο του ιαματικού τουρισμού που διαμόρφωσε το Υπουργείο Τουρισμού και επέτρεψε την αναγνώριση δεκάδων αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών ανά την Ελλάδα και την ανάπτυξη νέων, ανακοίνωσε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους δήμους να αξιοποιήσουν τους ιαματικούς τους πόρους.

Επιπλέον, έκανε λόγο για το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας, όπου βρίσκεται ως τις 27 Ιουνίου σε δημόσια διαβούλευση και ο τουρισμός υγείας αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, καθώς έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί σημαντικές οικονομικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Ακόμη, ο κ.Τζιάλλας παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, κ. Γρηγόρης Καραχάλιος στο πλαίσιο της ημερίδας του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας (IHTC) και πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του. 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες