Φεστιβάλ με κοινές Ελληνο-Ρωσικές εκδηλώσεις στο Κράσνονταρ

12-06-18 | ΕΟΤ

«Αρχαία κληρονομιά της Ρωσίας» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που πραγματοποιείται από 1 έως και 12 Ιουνίου 2018 στην Ρωσική περιφέρεια του Κράσνονταρ στον Νότο της Ρωσίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έτους Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας 2018 και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού (Rostourism) και της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού της Περιφέρειας Κρασνονταρ.

Στόχος της, η ανάπτυξη της διαπολιτισμικής ολοκλήρωσης και αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας των ρωσικών και ελληνικών περιφερειών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει κοινές Ελληνο-Ρωσικές πολιτισμικές, εκπαιδευτικές, γαστρονομικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, παρευρέθηκε στα εγκαίνια και τις εργασίες του Φεστιβάλ (02/06/18), στο Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής πόλης Φαναγόρια, όπου απηύθυνε χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την επιτυχία του πρώτου φεστιβάλ που αφορά την αρχαία κληρονομία των δύο χωρών, και για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία εορτασμού του Έτους τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018, που προκαλεί το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών και από τις δύο χώρες.

Στα εγκαίνια συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας του Νοβοροσσίσκ κ. Στυλιανός Γαβριήλ, ο οποίος μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού και Αναπληρωτή κυβερνήτη του Κράσνονταρ, τοποθέτησαν και σφράγισαν σε αρχαίο αντίγραφο πιθαριού χρονοκάψουλα , κοινή υπογεγραμμένη επιστολή και από τον Έλληνα Πρέσβη για την ανεύρεση της στο μέλλον.

Ο Υπουργός Τουρισμού της Περιφέρειας του Κράσνονταρ κ. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης ( ελληνικής καταγωγής) προσέφερε αντίγραφο αρχαίου Ελληνικού Κορινθιακού Κράνους , το οποίο πρόσφατα ανακαλύφτηκε σε ανασκαφές στη περιοχή της Χερσονήσου Ταμάν , της αρχαίας Φαναγόριας για να αποδοθεί στην κα Υπουργό.

Τέλος κατά την διάρκεια της τελετής ενώπιον τηλεοπτικών καναλιών και δημοσιογράφων, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά αρχαία αντίγραφα των ανασκαφών, και το τηλεοπτικό μήνυμα του κοσμοναύτη από το διαστημικό σταθμό Anton Shkaplerov για την Ελλάδα, το Τουριστικό έτος και την περιοχή του Κράσνονταρ.

Η περιοχή του Κράσνονταρ με τις πόλεις Σότσι , Ανάπα , Γκελεντζίκ , Νοβοροσσίσκ κ.α. στην Μαύρη Θάλασσα, θεωρείται ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός σε όλη την Ρωσική Ομοσπονδία, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour