Ο ΕΟΤ στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου

05-03-18 | ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ενέκρινε την οικονομική συμμετοχή του γραφείου του στη Σερβία στη διοργάνωση του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στη Σερβία.

Το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου πραγματοποιείται από 15 Μαρτίου έως 4 Απριλίου, παρουσιάζοντας σημαντικές παραγωγές από διεθνούς κύρους χορευτικές ομάδες. To Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας, τον Δήμο Βελιγραδίου, καθώς και από τις πρεσβείες και τα πολιτιστικά κέντρα των χωρών που συμμετέχουν.  Κατά τα 15 χρόνια της ύπαρξής του, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα στην Σερβία και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχει βραβευθεί από το European Initiative Fund και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO, ως η κορυφαία διοργάνωση στο είδος του για την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη (Leading Performing Arts Project in South-East Europe by UNESCO). 

Tα τελευταία χρόνια διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία, της WDA (World Dance Alliance) ITI (International Theater Institute) UNESCO και του Σερβικού Υπουργείου Πολιτισμού, συγκεντρώνοντας ένα διαρκώς αυξανόμενο κοινό και εκτεταμένη κάλυψη από τα ΜΜΕ. Την προηγούμενη διοργάνωση παρακολούθησαν συνολικά περίπου 23.000 άτομα, 130 δημοσιογράφοι από τη Σερβία και το εξωτερικό. 

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν 15 παραστάσεις (https://en.belgradedancefestival.com/program/) από χορευτικές ομάδες και κρατικά μπαλέτα που προέρχονται από τις χώρες: Αυστραλία, Κίνα, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Δανία, Μ. Βρετανία και Ελλάδα. Το πρόγραμμα των παραστάσεων αναπτύσσεται σε 5 χώρους στο Βελιγράδι (Sava Centre Concert Hall, Opera Madlenianum, Belgrade Drama Theatre, Theatre on Terazije, Yugoslav Drama Theater), καθώς και στο Serbian National Theatre στο Novi Sad (την δεύτερη μεγάλη πόλη της Σερβίας).

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ