Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ενέκρινε τη συμμετοχή του γραφείου του στην Ιταλία στις εκδηλώσεις γαστρονομίας SYMPOSSIO που θα πραγματοποιηθούν σε 6 ιταλικές πόλεις.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάντοβα στις 20 Φεβρουαρίου, την Τζένοβα στις 21 Φεβρουαρίου, στη Φλωρεντία στις 22 Φεβρουαρίου, στη Νάπολη στις 26 Φεβρουαρίου, στο Μπάρι στις 28 Φεβρουαρίου και στην Λατίνα την 1η Μαρτίου.
Η γαστρονομία τα τελευταία χρόνια εντάσσεται στα τουριστικά προϊόντα της xώρας μας και αποτελεί σημαντική πηγή πόρων για την οικονομία του τόπου μας, αλλά και του κάθε προορισμού ξεχωριστά. Σύμφωνα με το γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας η γαστρονομία αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία για όλους ανεξαιρέτως τους τουρίστες, ενώ
ταυτόχρονα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για εύπορους τουρίστες υψηλού εισοδήματος ειδικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι συνθέτουν μία εξειδικευμένη ζήτηση για «γαστρονομικό τουρισμό». Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει το γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας το SYMPOSSIO αποτελεί μία εξωστρεφή δράση, μέσω της οποίας προβάλλεται ο γαστρονομικός πολιτισμός της χώρας μας. Η βιωματική εμπειρία που προσφέρεται σε όλους τους συμμετέχοντες, λειτουργεί ως ένα διαδραστικό ταξίδι, το οποίο δύναται να επηρεάσει την τουριστική ζήτηση, δημιουργώντας προϋποθέσεις περαιτέρω επισκεψιμότητας στη Χώρα μας. Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη της ελληνικής φιλοξενίας, της ψυχαγωγίας και του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας, μέσα από μία συλλογική συμμετοχική διαδικασία, όπου τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικές συνταγές παίζουν σημαντικό ρόλο.