Φόρουμ στη Μόσχα με θέμα «Τόσο Διαφορετική Ελλάδα»

21-01-18 | ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ενέκρινε δαπάνη συνολικού ποσού 10.000 ευρώ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων από το Γραφείο του στη Ρωσία στο πλαίσιο Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 24 και 25 Ιανουαρίου με θέμα « Τόσο Διαφορετική Ελλάδα».

Το Φόρουμ εντάσσεται στο πλαίσιο του 'Ετους τουρισμού 2017-2018 Ελλάδας – Ρωσίας. Στο Φόρουμ θα συναντηθούν Ρώσοι υπουργοί Τουρισμού των Κεντρικών και Βορείων Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού της Ελλάδας, εκπροσώπους της Διοίκησης Ε.Ο.Τ. και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υπαλλήλους Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού.

Σκοπός του Φόρουμ είναι η παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων των Περιφερειών των δύο κρατών, την αλληλογνωριμία και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας σε όλες τις μορφές τουρισμού σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού/Ε.Ο.Τ. (365 ημερών τουρισμό στην Ελλάδα). Η ενέργεια αυτή αποτελεί την πρώτη μεγάλη δράση του Ρωσικού Υπουργείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας/Ε.Ο.Τ. στο πλαίσιο του έτους τουρισμού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την πρώτη, μεγάλη και ουσιαστική δράση, η οποία θα υλοποιηθεί εκτάκτως και θα αποτελέσει τη βάση για τη σύσφιξη των σχέσεων, τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή απόψεων επ’ αυτού, ένθεν και ένθεν, καθώς επίσης και τον αναλυτικό προγραμματισμό των επακόλουθων συνεργειών των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των αντίστοιχων Περιφερειών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του έτους τουρισμού, με απώτερο στόχο τη μόνιμη συνεργασία και σύνδεση των Περιφερειών των δύο χωρών, την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων των δύο κρατών καθώς και τη διεύρυνση τουριστικής συνεργασίας σε εθνικό και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google