Ε.Κουντουρά: 30% περισσότεροι Γάλλοι τουρίστες στην Ελλάδα την τελευταία 3ετία

25-11-17 | ΕΟΤ

Σημαντική αύξηση κατά 30% καταγράφεται στις αφίξεις των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα την τελευταία 3ετία, φτάνοντας φέτος τα 1,9 εκατομμύρια, περίπου 500.000 περισσότεροι από το 2014, όπως είπε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ «Τουρισμός: Στρατηγικός Τομέας Ανάπτυξης» που διοργάνωσε το Ελληνο-Γαλλικό Επιμελητήριο στην Αθήνα. Το 2017 οι αφίξεις είναι αυξημένες κατά 10% έναντι του 2016.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης νέων συνεργασιών στον τουρισμό και στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι 254 επενδυτικές προτάσεις στον τουρισμό εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο και απλώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του, ο Στέφανος Θεοδωρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Temes, τόνισε ότι το Costa Navarino κάνει πράξη την επιμήκυνηση της τουριστικής σεζόν, λέγοντας ότι οι ξενοδοχειακές υποδομές του συγκροτήματος  λειτουργούν ήδη 10 μήνες, ενώ από το 2018 και το 2019 θα λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.  Ο κ. Θεοδωρίδης έθεσε στο συνέδριο το ζήτημα της εισόδου των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη που, όπως είπε, θα αλλάξει τα δεδομένα στον εισερχόμενο τουρισμό και στην Ελλάδα. Για τα επόμενα χρόνια είπε ότι οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα θα ξεπεράσουν το 1,5 εκατομμύριο.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού