EOT: Δράσεις τουριστικής προβολής

30-05-17 | ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έλαβε αποφάσεις για τη τουριστική προώθηση της χώρας.

Αναλυτικά το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας διοργανώνει δημοσιογραφικό ταξίδι στην Πάρο σε συνεργασία με το Δήμο του νησιού. Ο έμπειρος δημοσιογράφος του τουριστικού ρεπορτάζ κ. Horst Schwartz κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το Γενικό Γραμματέα Ε.Ο.Τ. το φθινόπωρο του 2016, απεδέχθη πρόσκληση να επισκεφθεί το νησί της Πάρου, ύστερα από 54 χρόνια (1964), προκειμένου να αποτυπώσει εικόνες του παρελθόντος και του σήμερα.

Ο κ. H. Schwartz διατηρεί γραφείο σύνταξης και δημοσιεύει άρθρα σε μεγάλες γερμανικές εφημερίδες και περιοδικά. Αρθρογραφεί σε δικό του blog «schwar(t)z auf weiß», -από τα καλύτερα της Γερμανίας. Ο κ. Schwartz διατελεί επί 20 χρόνια ανταποκριτής στο Βερολίνο, διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις στον τομέα του Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Οικονομίας και Δικαίου του Βερολίνου και είναι μόνιμος συντάκτης σε ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά περιοδικά της Γερμανίας, το «Touristik Aktuell», (120.000 αντίτυπα), όπου δημοσιεύει ετησίως ειδικό αφιέρωμα για διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και για την Ελλάδα.

Τον κ. Schwartz στο συγκεκριμένο προγραμματισμένο ταξίδι θα συνοδεύσει η δημοσιογράφος/φωτογράφος και video maker κα Maria Menzel, ελεύθερη δημοσιογράφος, συνιδρυτής (2010) της ιστοσελίδας τουριστικού περιεχομένου ANAMEA.de.

Επίσης, ο ΕΟΤ ενέκρινε δαπάνη 2.400 ευρώ για αγορά αεροπορικού εισιτηρίου (διαδρομής Χανιά-Αθήνα-Γκουανγκζού- Αθήνα-Χανιά), για τον φιλοξενούμενο του κ. Ιωάννη Αποστολάκη, για το διάστημα από 11 έως 20 Ιουνίου με σκοπό την παρουσία του σέφ στο Φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας στη Κίνα, το οποίο διοργανώνεται εκείνο το διάστημα στο ξενοδοχείο Sofitel Guanghzou, σε συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας με το Γενικό προξενείο της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων.

Παράλληλα, ο ΕΟΤ δέσμευσε πίστωση 6.000 ευρώ που αφορά σε οικονομική συμμετοχή του στην διοργάνωση του 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ως δράση προώθησης του αθλητικού τουρισμού.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι