Τα τουριστικά ρεκόρ επί θητείας του ωραίου φύλου

28-08-16 | ΕΟΤ

Από τα επίπεδα των 15 εκατ. - 16 εκατ. αφίξεων που βρίσκονταν ο ελληνικός τουρισμός προ 7ετίας, εφέτος, μετά από συνεχή ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, οι αφίξεις αναμένεται να προσεγγίσουν τα 27 εκατ. ευρώ. Τυχαίο ή όχι, σε αυτή τη 7ετία, στο τιμόνι του ελληνικού τουρισμού βρίσκονται κυρίως γυναικαία χέρια, καθώς τα κυβερνώντα κόμματα ανέθεσαν στο ωραίο φύλο την ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού.

Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις, αυτές της κ. Άντζελας Γκερέκου, της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και της κ. Έλενας Κουντουρά, είχε ανατεθεί ο τουρισμός ως τομέας ευθύνης πριν ακόμη αναλάβουν θέσεις εξουσίας τα κόμματά τους.

Ο χορός... των ωραίων για τον ελληνικό τουρισμό άνοιξε το 2009 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού στην Κερκυραία τότε βουλευτή Άντζελα Γκερέκου. Επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά τη θέση της υπουργού Τουρισμού ανέλαβε η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και στη συνέχεια με την συγκυβέρνηση Σύριζα - ΑΝΕΛ το χαρτοφυλάκιο ανετέθη στην κ. Έλενα Κουντουρά. Πάντως, την ίδια οδό φαίνεται ότι ακολουθεί τώρα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτοντας σε γυναίκα και συγκεκριμένα στην κ. Φωτεινή Αραμπατζή, τον τομέα ευθύνης του τουριστικού τομέα.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις επιλογές του παρελθόντος όταν επί εποχής  της πρώτης θητείας του Κων. Σημίτη στην πρωθυπουργία της  χώρας είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού στην υπουργό Ανάπτυξης εκείνη την εποχή Βάσω Παπανδρέου αλλά και αργότερα επί εποχής της πρώτης θητείας του Κων. Καραμανλή όταν στον δεύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο στην κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Υπάρχουν, βεβαίως, και οι ...ωραίες των ωραίων, σύμβουλοι των υπουργών, που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στις τουριστικές αποφάσεις, αλλά γι αυτές θα επανέλθουμε όταν συγκεντρώσουμε τα στοιχεία...

Η κυρία Έλενα Κουντουρά

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη

Η κυρία Άντζελα Γκερέκου

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη