Με θετικό πρόσημο και το 2016, λέει η Ε.Κουντουρά

05-07-16 | ΕΟΤ

Την έγκριση κονδυλίου 20 εκατ. ευρώ για δράσεις τουριστικής προβολής της χώρας ζήτησε η αν. Υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά από τον Πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει δηλώσει την προθεσή του να στηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο,  όχι μόνο για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού αλλά και  για την ισχυροποίηση της εικόνας της Ελλάδας και της εθνικής μας  ταυτότητας διεθνώς. 

Η κυρία Κουντουρά, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και το 2016 θα κλείσει με θετικό πρόσημο στις αφίξεις, λέγοντας ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία κρατήσεων σχεδόν από το σύνολο των αγορών είναι ανοδικά.

Η υπουργός εκτιμά, ωστόσο, ότι φέτος το ποσοστό των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής θα υπερβεί κατά πολύ το σύνηθες 20% των προηγούμεων ετών.

Σχετικά με τις αφίξεις Ρώσων θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος του ενός εκατομμυρίου,με τον παριστάμενο στη συνέντευξη Τύπου γ.γ του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλο να αναφέρει ότι την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των κορυφαίων Ρώσων τουρ οπερέιτορ του ανέφεραν ότι οι κρατήσεις τους για Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή αυξημένες κατά 30-60% σε σχέση με πέρυσι.

Η Υπουργός επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, και τόνισε ότι η επιτυχία στην βελτίωση των βασικών επιδόσεων του τουρισμού επήλθε  με σκληρή δουλειά και με στοχευμένο σχέδιο δράσεων, ενώ και για το 2016 τα συνολικά στοιχεία από τις επίσημες πηγές της Ελλάδας και του εξωτερικού δείχνουν ότι ο τουρισμός θα κινηθεί ανοδικά.

«Ο ελληνικός τουρισμός κάνει στροφή στην ποιότητα και προωθούμε την Ελλάδα ως Μοναδικό τουριστικό προορισμό, τον πιο ανταγωνιστικό προορισμό στην Ευρώπη, στη σχέση ποιότητας – τιμής, και ταυτόχρονα το  πλέον ελκυστικό σύμπλεγμα νησιών στη Μεσόγειο που αποτελεί Ασφαλή Προορισμό  με Αυθεντικές Εμπειρίες θεματικού τουρισμού 12 μήνες το χρόνο» τόνισε η κα Κουντουρά.

Το σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη κινήθηκε στρατηγικά σε 4 κατευθύνσεις και ειδικότερα:

• Στην επιδίωξη για άμεση αύξηση των τουριστικών ροών και το άνοιγμα νέων αγορών.  

• Στη δημιουργική τακτοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις πολλών και διαφορετικών, μεγάλων και μικρών, καθημερινών προβλημάτων του τουριστικού κλάδου. 

• Στην άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό   και 

• Στη διευκόλυνση και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουρισμό.

Η υπουργός παρουσίασε το νομοθετικό έργο που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα  με σειρά παρεμβάσεων και ρυθμίσεων για την εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής τουριστικής αγοράς και για την οριστική επίλυση σε χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες που αντιμετώπιζε ο κλάδος του τουρισμού.

Ιδιαίτερα τόνισε την σημαντική ώθηση στον ιαματικό τουρισμό και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών στην Ελλάδα, μετά από νομοθετική ρύθμιση που λύνει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα στη λειτουργία επιχειρήσεων ιαματικών εγκαταστάσεων και  μέσα από την παράλληλη αναγνώριση με ταχύτατους  ρυθμούς νέων ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα.

Στο σχεδιασμό του υπουργείου για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση του ρόλου του τουρισμού ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, η  ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα νέα οργανογράμματα του Υπουργείου και του ΕΟΤ, η  κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας και  η ενισχυμένη προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η κα Κουντουρά παρουσίασε διεξοδικά το σχεδιασμό για το άνοιγμα του  ελληνικού τουρισμού στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων για την ενίσχυση του μεριδίου του από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο