ΕΟΤ: Δράσεις προβολής σε Βρετανία και ΗΠΑ - Το Lonely Planet Traveller στην Ελλάδα

27-05-16 | ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έλαβε αποφάσεις για τη τουριστική προώθηση της  χώρας στο εξωτερικό.

Αναλυτικά ενέκρινε τη μετακίνηση του επιτόπιου υπαλλήλου του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Μ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, κ. Αναστάσιου Πίσσα, μεταξύ 13 και 15 Ιουνίου σε Newcastle και York για την εκπροσώπηση του γραφείου στα εκπαιδευτικά σεμινάρια/roadshows για ταξιδιωτικούς πράκτορες του βρετανικού travel trade περιοδικού Travel Bulletin, με τίτλο “ Travel Bulletin Med Islands Showcase Events”.

Επίσης, ενέκρινε δαπάνη  ποσού  5.000 ευρώ για τη κάλυψη του κόστους διαμονής τριών συμμετεχόντων/εκπροσώπων της εταιρείας Reason To –Ημέρες Γαστρονομίας σε ξενοδοχεία στην πόλη του Λος Άντζελες για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας με παράλληλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Los Angeles Greek Film Festival. Το 10ο Los Angeles Greek Film Festival 2016, θα πραγματοποιηθεί από τη 1 έως τις 5 Ιουνίου στο Egyptian Theatre στη Hollywood Boulevard. Οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου Αθήνας, στο πλαίσιο του Los Angeles Greek Film Festival, για την Ελλάδα ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό, προγραμματίζουν ένα θεματικό αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία και τον ελληνικό γαστρονομικό κινηματογράφο μέσω ενεργειών, όπως: εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, γευστικές δοκιμές ελληνικών τοπικών προϊόντων, food industry day, προβολές γαστρονομικών φιλμ κ.α.

Εξάλλου, με την οικονομική υποστήριξη του ΕΟΤ θα επισκεφθούν την Ελλάδα από τις 2 έως τις 10 Ιουνίου η  βοηθός αρχισυντάκτη του περιοδικού Lonely Planet Traveller κα Amanda Canning, και η φωτογράφος κα Adrienne Pitts. Σκοπός του ταξιδιού είναι η συλλογή απαραίτητου πληροφοριακού και φωτογραφικού υλικού για την πραγματοποίηση εκτενούς αφιερώματος για τα ελληνικά νησιά στο βρετανικό περιοδικό. Το εν λόγω αφιέρωμα, δώδεκα σελίδων περίπου, θα προβάλει τους ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη) ως ιδανικούς προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού, δίδοντας έμφαση σε λιγότερο προβεβλημένες πτυχές του τουριστικού τους προϊόντος, όπως υπαίθριες δραστηριότητες, τοπική γαστρονομία, οινοτουρισμό, πολιτιστικό τουρισμό, κλπ. Σημειώνεται ότι το Lonely Planet Traveller έχει μηνιαία κυκλοφορία 46.800 αντίτυπα περίπου, με το αναγνωστικό του κοινό να ανέρχεται σε 113.000 άτομα κυρίως υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ