ΕΟΤ: Δράσεις προβολής

09-04-16 | ΕΟΤ

Αποφάσεις έλαβε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για την έγκριση συνδρομών και για την κάλυψη μέρους εξόδων βρετανίδας δημοσιογράφου που θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Ύδρα.

Αναλυτικά ενέκρινε τη διάθεση του συνολικού ποσού των 3.100 ευρώ για την ανανέωση της ετήσιας συνδρομής του ΕΟΤ ως μέλους της International Congress and Convention Association (ICCA) για το έτος 2016.

Η International Congress and Convention Association (ICCA) αντιπροσωπεύει τους ειδικούς στην οργάνωση, μεταφορά και φιλοξενία διεθνών συνεδρίων. Η ICCA απαριθμεί 950 μέλη από εταιρείες και οργανώσεις σε 87 χώρες παγκοσμίως και εξειδικεύεται στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, παρέχοντας αποκλειστικά προνόμια στα μέλη της (στοιχεία και δεδομένα για την οργάνωση συνεδρίων, κανάλια επικοινωνίας και ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης) μέσω της πληροφόρησης και της διαρκούς ενημέρωσης των μελών της για διεθνείς ημερίδες και συνέδρια που πρόκειται να λάβουν χώρα και αφορούν, μεταξύ άλλων, σε θεματικές που άπτονται του τουρισμού γενικότερα και ειδικότερα.

Παράλληλα, ο ΕΟΤ ενέκρινε τη δαπάνη των 3.612,27 ευρώ για τη συνδρομή του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Μ.Βρετανίας & Ιρλανδίας, για το έτος 2016, στη βρετανική εταιρεία αποδελτίωσης International Press Cuttings Bureau (IPCB), με σκοπό την παρακολούθηση και την καταγραφή της δημοσιογραφικής κάλυψης τουριστικού περιεχομένου που λαμβάνει η Ελλάδα στα βρετανικά έντυπα ενημέρωσης.

Τέλος, ο ΕΟΤ θα καλύψει μέρος των εξόδων για την αεροπορική άφιξη από το Λονδίνο της ταξιδιωτικής συντάκτριας και τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παρουσιάστριας, κα Mariella Frostrup, η οποία θα επισκεφθεί την Ελλάδα και ειδικότερα την Αθήνα και την Ύδρα, μεταξύ 28 Μαΐου και 5 Ιουνίου. Σκοπός του ταξιδιού είναι η συλλογή απαραίτητου πληροφοριακού υλικού για την προβολή της Αθήνας και της Ύδρας ως ιδανικών προορισμών οικογενειακών διακοπών στο δημοφιλές βρετανικό περιοδικό Family Traveller.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά