Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Χανίων | Να σταματήσει επιτέλους ο αποκλεισμός των δωματίων από τις κρατικές ενισχύσεις

12-01-22 | ΦΟΡΕΙΣ

 Να σταματήσει επιτέλους ο αποκλεισμός των ενοικιαζομένων δωματίων από τις ενισχύσεις της Πολιτείας, τονίζει σε επιστολή της στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Χανίων.

Αναλυτικά η επιστολή...

Ο κλάδος μας, στην μεγάλη του πλειονότητα, αποκλείστηκε από τα προγράμματα ΕΣΠΑ με το αιτιολογικό ότι δεν είχαμε ασφαλισμένο απασχολούμενο προσωπικό στον ΕΦΚΑ.

Παραγνωρίστηκε το γεγονός ότι είμαστε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες πέρα από τον επιχειρηματία απασχολούνται δουλεύοντας σκληρά η σύζυγος και σε πολλές περιπτώσεις και τα παιδιά μας όχι μόνο σε 8ωρη αλλά σε 12ωρη ή και μεγαλύτερης διάρκειας εργασία συμβάλλοντας στο οικογενειακό εισόδημα που σε διαφορετική περίπτωση θα αύξαναν την μεγάλη λίστα των άνεργων.  

Έτσι διακριτά αυθαίρετα και άδικα, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, στερηθήκαμε την δυνατότητα ανακαίνισης και αναβάθμισης των επιχειρήσεων μας αποκλειόμενοι από τις κοινοτικές ενισχύσεις προς όφελος άλλων.

Αυτά από την προηγούμενη κυβέρνηση που μας θεωρούσε δεδομένους, δηλώνοντας ότι ήταν υπέρ των μικρών και αδύνατων  για την στήριξη των οποίων θα φρόντιζε.

Αντίθετα με τον αποκλεισμό, μας περίσσεψαν χρήματα από το ΕΣΠΑ για να δοθούν σε άλλους προκειμένου να ανεγείρουν βίλες-τουριστικά καταλύματα αξίας 700 χιλιάδων ή 1  εκατομμύριου €,  ενοικιαζόμενες προς 1.000 € την  βραδιά. Όσο για τις θέσεις απασχόλησης….  μειωμένη  4ωρη  απασχόληση για μια καθαρίστρια κάποιους μήνες.

 Σήμερα με την κλιματική αλλαγή, οι τουριστικές μονάδες θα  χρειαστούν  ενεργειακή  αναβάθμιση και  ήδη  όπως  πληροφορούμαστε σύντομα θα εξαγγελθούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, προγράμματα όπως  το  εξοικονομώ και για  επιχειρήσεις, αλλά και για  ηλιακούς συλλέκτες στις  οροφές στην παραγωγή ενέργειας.   

Ελπίζουμε ότι οι Υπουργοί σήμερα δεν θα ακολουθήσουν τα ίδια βήματα των προκάτοχων τους, αποκλείοντας μας με τον ίδιο  τρόπο σε ότι μέτρα παρθούν και προσδοκούμε στην δική σας παρέμβαση κ. Πρωθυπουργέ για  το σταμάτημα μιας συνεχιζόμενης  αδικίας σε βάρος μας.    

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ