Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας | Ηπιότερα τα συμπτώματα της Όμικρον

05-01-22 | ΦΟΡΕΙΣ

H μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλλαγές, όπως δήλωσε ο Διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Αμπντί Μαχαμούντ.

Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η Όμικρον μολύνει το άνω τμήμα του σώματος, είπε ο κ.Μαχαμούντ, υπογραμμίζοντας ότι οι άλλες μεταλλάξεις μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή πνευμονία.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον σημαίνει ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε διάστημα εβδομάδων σε πολλά μέρη, δημιουργώντας μια απειλή σε χώρες στις οποίες υψηλό ποσοστό του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο.

Οι μέχρι τώρα διαπιστώσεις περί μειωμένων κινδύνων σοβαρής νόσησης από την Όμικρον συμπίπτουν με άλλα δεδομένα, περιλαμβανομένης μιας μελέτης από τη Νότια Αφρική, η οποία ήταν μία από τις πρώτες χώρες στις οποίες ταυτοποιήθηκε η Όμικρον. Ο κ.Μαχαμούντ ωστόσο χαρακτήρισε τη Νότια Αφρική «ξεχωριστή περίπτωση», καθώς μεταξύ άλλων έχει νεαρό πληθυσμό.

Ως προς την ανάγκη για ένα εμβόλιο ειδικά για την Όμικρον, ο κ.Μαχαμούντ δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο, όμως τόνισε ότι το ζήτημα αυτό δεν θα πρέπει να αφεθεί στον εμπορικό τομέα αλλά απαιτείται παγκόσμιος συντονισμός.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google