ΙΑΤΑ: Οι νέοι περιορισμοί στα ταξίδια για την Όμικρον δεν συμβαδίζουν με τις συστάσεις ΠΟΥ

09-12-21 | ΦΟΡΕΙΣ

H Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, προειδοποιεί τις κυβερνήσεις ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που εφαρμόζουν για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον, αντιτίθενται στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Περιορισμοί όπως οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες με τη νέα παραλλαγή, δεν είναι συμβατοί με τις συστάσεις του ΠΟΥ, επισημαίνει η ΙΑΤΑ καλώντας τις χώρες να επανεξετάσουν τις αυστηρές απαγορεύσεις.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι οριζόντιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα περιορίσουν τη διεθνή διασπορά της παραλλαγής, και φέρνουν βαρύ φορτίο στα νοικοκυριά και στις ανθρώπινες ζωές.

Έπειτα από 2 χρόνια με τον κορωνοϊό, γνωρίζουμε πολλά για αυτό και την αδυναμία των ταξιδιωτικών περιορισμών να ελέγξουν τη διασπορά του. Όμως η ανακάλυψη της παραλλαγής Όμικρον έφερε ξαφνική αμνησία στις κυβερνήσεις οι οποίες εφαρμόζουν αυστηρούς περιορισμούς σε πλήρη αντίθεση με τις συστάσεις του ΠΟΥ, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Willie Walsh.

Πολλές χώρες εισήγαγαν νέους περιορισμούς στα ταξίδια μετά την εμφάνιση της Όμικρον, όπως αυστηρές απαγορεύσεις στους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες, περισσότερους κανονισμούς στα τεστ προ αναχώρησης και αυξημένα μέτρα απομόνωσης μετά την άφιξη.

Τα ΗΑΕ, το Ην. Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Σαουδική Αραβία είναι ανάμεσα στους προορισμούς που εισήγαγαν τέτοιους κανονισμούς.

Είναι απαράδεκτο αυστηροί περιορισμοί να δημιουργούν φόβο και αβεβαιότητα στους ταξιδιώτες λίγο πριν πολλοί σκέφτονταν να ταξιδέψουν για να επισκεφθούν μέλη της οικογένειας ή για να κάνουν διακοπές, υπογραμμίζει ο κ. Walsh.

Η ΙΑΤΑ καλεί τις κυβερνήσεις επίσης να δεσμευθούν σε μια διερευνητική περίοδο πριν λάβουν νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Μόλις τεθεί σε εφαμοργή ένα νέο μέτρο, είναι πολύ δύσκολη η αναθεώρησή τους από τις κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η αφαίρεσή τους, ακόμη κι αν υπάρχουν πολλές αποδείξεις σε αυτή την κατεύθυνση, τονίζει.

Εάν υπάρχει υπερβολική αντίδραση, όπως πιστεύουμε ότι συμβαίνει με την περίπτωση της Όμικρον, θα πρέπει να έχουμε έναν τρόπο να περιορίσουμε τη ζημιά και να επανέλθουμε στο σωστό δρόμο.

 

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour