WTTC: Συστάσεις στις κυβερνήσεις για ψηφιακή απλοποίηση των διαδικασιών στα ταξίδια

02-12-21 | ΦΟΡΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, λάνσαρε μια νέα έκθεση που περιλαμβάνει ξεκάθαρες συστάσεις στις κυβερνήσεις όσον αφορά τις ψηφιακές λύσεις για την αποκατάσταση της διεθνούς κινητικότητας.

Η έκθεση προσφέρει καθοδήγηση και καλεί τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν πιο συντονισμένη διεθνώς αντιμετώπιση του κορωνοϊού για τον κλάδο των ταξιδιών και του τουρισμού, και να εφαρμόσουν ψηφιακές λύσεις που θα διευκολύνουν τη συνέχιση των ασφαλών διεθνών ταξιδιών.

Έπειτα από τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το WTTC εντόπισε τέσσερα από τα διαδεδομένα ψηφιακά πιστοποιητικά κορωνοϊού (EU Digital COVID Certificate, ICAO Visible Digital Seal, DIVOC, and SMART Health Cards) και καλεί τις κυβερνήσεις να τα αποδεχθούν ως απόδειξη της κατάστασης κορωνοϊού, δουλεύοντας παράλληλα στην κατεύθυνση μιας ενιαίας παγκόσμιας λύσης.

Η έκθεση «Digital Solutions for Reviving International Travel» δείχνει πως οι διεθνείς ταξιδιώτες, είτε πλήρως εμβολιασμένοι είτε αρνητικοί στα τεστ, θα μπορούσαν να έχουν, με αυτόν τον τρόπο, ένα παγκοσμίως έγκυρο ψηφιακό πιστοποιητικό κορωνοϊού το οποίο θα τους προσφέρει τη δυνατότητα να ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια οπουδήποτε στον κόσμο.

Η έκθεση αναλύει την τρέχουσα πρόκληση που θέτει ο κατακερματισμός πολιτικών και διαδικασιών παγκοσμίως, οι οποίες δεν είναι απλώς πολύπλοκες αλλά και μη βιώσιμες αλλά και εμποδίζουν περαιτέρω την ανάκαμψη ενός ήδη καταβεβλημένου κλάδου.

Προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτή, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δημιουργήσουν τα δικά τους «Ψηφιακά Ταξιδιωτικά Πόρταλ» τα οποία θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να κοινοποιούν ηλεκτρονικά τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τεστ στον προορισμό, πριν ταξιδέψουν σε αυτόν.

Έπειτα από την κράτηση του ταξιδιού, οι ταξιδιώτες θα πρέπει απλώς να πλοηγούνται στη διαδικτυακή πλατφόρμα που διαχειρίζεται η προορισμός, όπου θα «ανεβάζουν» το ψηφιακό πιστοποιητικό, αποφεύγοντας τις περίπλοκες διαδικασίες και τις μεγάλες ουρές αναμονής.

Διαβάστε την έκθεση εδώ

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour