Επαγγελματικά ταξίδια | Έκκληση για σαφή προσέγγιση στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της μετάλλαξης Omicron

02-12-21 | ΦΟΡΕΙΣ

Καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αξιολογούν τον πιθανό αντίκτυπο της ταχέως μεταδιδόμενης μετάλλαξης Omicron, και συνεπώς τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν, η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματικών Ταξιδιών GBTA, Global Business Travel Association, κάνει έκκληση για μια σαφή και συνεπή προσέγγιση, ειδικά όσον αφορά τη διατήρηση των ανοιχτών συνόρων  για τους ταξιδιώτες.

Η GBTA υποστηρίζει ότι οποιεσδήποτε ενέργειες λαμβάνονται, θα πρέπει να επικεντρώνονται στον εμβολιασμό και την αποφυγή κινδύνου μεμονωμένων ταξιδιωτών, αντί για εκτεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή κλείσιμο συνόρων.

Η GBTA ζητά επίσης τη χρήση συνεπών οδηγιών και πρωτοκόλλων παγκοσμίως για τον καθορισμό ενεργειών που θα περιόριζαν ή θα απαγόρευαν τα ταξίδια στο εσωτερικό και διεθνώς που σχετίζονται με τις νέες εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, όπως είναι η τρέχουσα μετάλλαξη omicron και οι πιθανές μελλοντικές μεταλλάξεις.

Η GBTA συνεχίζει επίσης να ενθαρρύνει σθεναρά τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τη διαφορά μεταξύ επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών αναψυχής, ειδικά όταν πρόκειται να διατηρήσουν τα σύνορα ανοιχτά για διεθνή ταξίδια και να επιστρέψουν στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Σε μια πρόσφατη έρευνα της GBTA για επαγγελματίες ταξιδιώτες παγκοσμίως, το 91% δήλωσε ότι είναι πλήρως ή μερικώς εμβολιασμένο.

Οι τρέχουσες στρατηγικές θα πρέπει να συνεχιστούν όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια, όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, η αυξημένη διαθεσιμότητα εμβολίων και ενισχυτικών δόσεων, τα τεστ και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροδρόμια και στις πτήσεις.

 Σχετικά, η κα η Suzanne Neufang, CEO, GBTA, δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, το κλείσιμο των συνόρων και οι καραντίνες έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα επαγγελματικά ταξίδια και ως εκ τούτου την ικανότητα του κόσμου για επιχειρηματική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον πρόσφατο Business Travel Index της GBTA, μετά τη μείωση σχεδόν 54% το 2020 στα 661 δισ δολάρια ΗΠΑ, οι παγκόσμιες δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να ανακάμψουν μόνο κατά 14% το 2021 σε 754 δισ δολάρια ΗΠΑ, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας – με ορισμένες περιοχές όπως η δυτική  Ευρώπη να παρουσιάζουν περαιτέρω φθορά της τάξεως του 3,8% το 2021 σε σύγκριση με το 2020.

Παράλληλα, η κα Neufang επεσήμανε ότι καθώς συνεχίζουμε να εξετάζουμε μακροχρόνια τον κορωνοϊό, το τυχαίο άνοιγμα και κλείσιμο των παγκόσμιων συνόρων δεν έχει αποδειχθεί ούτε παράγοντας μετριασμού του ιού ούτε βιώσιμη λύση, λόγω των αυξημένων επιπτώσεων στην ανάκαμψη της οικονομικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ενθαρρύνουμε τις χώρες και τις κυβερνήσεις να εργαστούν συλλογικά για να ακολουθήσουν συνεπείς πολιτικές που αποφεύγουν νέες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και αντ' αυτού να επικεντρωθούν στον κίνδυνο μεμονωμένων ταξιδιωτών, στους εμβολιασμούς και στα πρωτόκολλα συνεχών τεστ. Όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι και διενεργούν συχνά τεστ, τόσο πιο ασφαλή και σταθερά μπορούν να επιστρέψουν τα επαγγελματικά ταξίδια, μαζί με μια ισχυρή επιστροφή στην επιχειρηματική δραστηριότητα, κατέληξε η κα Neufang.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο