Νέα Συνεργασία της TOPOSOPHY με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών για τις Πρακτικές Αειφόρου Τουρισμού

01-10-21 | ΦΟΡΕΙΣ

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα ο πρακτικός οδηγός για την υλοποίηση βιώσιμων εφαρμογών τουρισμού (ETC Handbook on Encouraging Sustainable Tourism Practices), τον οποίο εκπόνησε η TOPOSOPHY για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ETC). 

Στο πλαίσιο της μελέτης αποτυπώνεται η κοινή προσδοκία από την πλευρά των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, ότι η προώθηση μιας περισσότερο βιώσιμης προσέγγισης στην τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια, καθώς ο τομέας ανακάμπτει σταδιακά από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19. 

Παράλληλα, το εγχειρίδιο καταγράφει τις πρωτοβουλίες και παραθέτει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και προτεινόμενες ενέργειες για τη βελτίωση του οικονομικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματος της τουριστικής ανάπτυξης, από και προς τους Εθνικούς Οργανισμούς Τουρισμού (NTOs) και τους Οργανισμούς Διαχείρισης-Προώθησης Προορισμού (DMMOs) σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικά, το εγχειρίδιο περιλαμβάνει:

Αυτή είναι η τρίτη συνεργασία της ETC με την TOPOSOPHY κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Τον Ιούλιο του 2020 δημοσιεύτηκε η πρώτη μελέτη για το προφίλ, τα κίνητρα και τις προσδοκίες της νεότερης γενιάς ταξιδιωτών (ηλικίας 8-24 ετών σήμερα) (Study on Generation Z Travellers) και τον Σεπτέμβριο του 2020 η δεύτερη μελέτη με αντικείμενο την καταγραφή των ενεργειών και επιδόσεων των 29 Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού, και τη στρατηγική καθοδήγηση τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών στο πλαίσιο της διαχείρισης και ανάκαμψης από την πανδημική κρίση του COVID-19 (Handbook On Covid-19 NTO Recovery Strategies).

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο