ETC: Εγχειρίδιο για τις πρακτικές αειφόρου τουρισμού

16-09-21 | ΦΟΡΕΙΣ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού, ETC, εξέδωσε εγχειρίδιο για τις αειφόρες πρακτικές στον τουρισμό, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα αναδείξει επιτυχημένα παραδείγματα διαφορετικών οντοτήτων και προορισμών παγκοσμίως οι οποίοι ενθαρρύνουν τις πρακτικές αειφόρου τουρισμού στους καταναλωτές.

Στόχος της Επιτροπής είναι να ενθαρρύνει τις πρακτικές αειφόρου τουρισμού στη βιομηχανία, η οποία θα στηρίξει τους προορισμούς στο μονοπάτι προς την ανάκαμψης και την προσαρμογή σε ένα νέο τουριστικό οικοσύστημα.

Η πανδημία προκάλεσε πρωτοφανή κρίση στον παγκόσμιο τουρισμό, ο οποίος είχε απώλειες 83% το 2020 έναντι του 2019. Κοινό έδαφος των συζητήσεων για την ανάκαμψη είναι η ισχυρότερη δέσμευση στην αειφορία και οι μεγάλες δυνατότητες των προορισμών να διαμορφώσουν νέες τουριστικές στρατηγικές.

Συνεπώς, έχει γίνει πολύ σημαντικό το κτίσιμο του τουριστικού κλάδου του αύριο που θα είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμος οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μέσα από την εφαρμογή πιο αειφόρων και στέρεων μοντέλων.

Η ανταλλαγή πληροφόρησης και γνώσης μεταξύ των προορισμών έχει γίνει απαραίτητη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Στη συνεργασία για την αναδόμηση του κλάδου, είναι κρίσιμης σημασίας όχι απλώς το πώς θα ταξιδεύουν οι άνθρωποι με μεγαλύτερη ασφάλεια, αειφορία και υπευθυνότητα αλλά πώς ο τουριστικός κλάδος μπορεί να συμβάλλει ακόμη πιο θετικά στην κοινωνία και να έχει μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη