Κατά των περιορισμών στα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού

03-09-21 | ΦΟΡΕΙΣ

Η πρόταση της ΕΕ να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς στους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ είναι ένα βήμα πίσω και το μόνο που θα επιφέρει θα είναι η επιβράδυνση της ανάκαμψης του τουριστικού κλάδου, δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), Julia Simpson.

Όπως υπογραμμίζει η κ. Simpson, αντί η ΕΕ να επιβάλλει περαιτέρω καταστροφικούς περιορισμούς, θα πρέπει να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να χρησιμοποιήσουν το επαναστατικό Πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να αποκατασταθούν με ασφάλεια τα διεθνή ταξίδια, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η κ. Simpson αναγνωρίζει ότι η προστασία της δημόσιας υγείας πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα και το WTTC στηρίζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού, ωστόσο με υψηλά επίπεδα εμβολιασμού στις ΗΠΑ και στην ΕΕ, θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να ανοίξουμε τα ταξίδια μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων οικονομιών, τονίζει.

Χρειαζόμαστε μια κοινή δέσμη μέτρων που αναγνωρίζουν τα παγκόσμια εμβόλια και να απομακρύνουμε την ανάγκη για καραντίνα για όσους έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ανέφερε.

Τέλος, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι βασική αγορά εισερχόμενου τουρισμού για πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ιρλανδία και ο τουρισμός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της κανονικότητας και σε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google