Διαγωνισμός Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την επιτάχυνση της αγροτικής ανάπτυξης μέσω του τουρισμού

09-04-21 | ΦΟΡΕΙΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ)  εξήγγειλε διαγωνισμό για τον εντοπισμό των καλύτερων ιδεών που θα βοηθήσουν τις αγροτικές κοινότητες να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο παγκόσμιος διαγωνισμός εκκίνησης του αγροτικού τουρισμού, θα υποστηρίξει επίσης τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις που μπορούν να βοηθήσουν τις αγροτικές κοινότητες να εκμεταλλευτούν τις οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες που θα αναδυθούν από την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Η εξειδικευμένη υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών έχει καταγράψει αυξανόμενο ενδιαφέρον για μοναδικές και αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού στη φύση και στην ύπαιθρο. Με αυτήν την τάση να επιταχύνεται καθώς ο τουρισμός επανεκκινεί, ο Διαγωνισμός Εκκίνησης αναζητά εκείνες τις ιδέες που θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι αγροτικές κοινότητες βρίσκονται στην καλύτερη θέση, ώστε να επωφεληθούν. Ο διαγωνισμός θα αναζητήσει επίσης ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ανθεκτικότητας στις αγροτικές κοινότητες.

Επιπλέον, ο Διαγωνισμός στοχεύει στη στήριξη του αγροτικού τουρισμού ως βασικού εργαλείου για την καταπολέμηση της ερήμωσης, την προώθηση της ένταξης και τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων στο εισόδημα και την ανάπτυξη ως μέρος της ειδικής εστίασης του ΠΟΤ στον τουρισμό για αγροτική ανάπτυξη.

Επί του παρόντος, έχουν ανοίξει  οι αιτήσεις για τέσσερις κατηγορίες:

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2021. Οι νικητές θα κληθούν να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΠΟΤ,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές του Μαρόκου, τον Οκτώβριο.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων