SOS εκπέμπει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δ. Κρήτης - αίτημα για απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας

19-02-21 | ΦΟΡΕΙΣ

Την άμεση πληρωμή των επιδοτήσεων στα τουριστικά λεωφορεία και την απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για φέτος ζητεί ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης με επιστολή – ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού καθώς και τους βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας.

"Βρισκόμαστε στα όρια χρεοκοπίας με αδυναμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Εκπέμπουμε “SOS” και καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν να είναι πολύ αργά", τονίζεται στην επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή – ψήφισμα του Συλλόγου:

«Κύριοι υπουργοί, κύριοι βουλευτές

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το μεταφορικό έργο “τράβηξε χειρόφρενο” εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, απαιτούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας.

Αναμένουμε εδώ και 10 μήνες την επιδότηση ανά τουριστικό λεωφορείο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, οι διαδικασίες μέσω ΕΟΤ έχουν ολοκληρωθεί και οι αποζημιώσεις δεν μας έχουν ακόμα καταβληθεί. Ζητούμε την άμεση πληρωμή των συναδέλφων μας.

Ένα τεράστιο θέμα αυτήν τη στιγμή, που η πανδημία εξακολουθεί να κρατάει κλειδωμένα χιλιάδες τουριστικά λεωφορεία σε όλη τη χώρα, αποτελεί η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ως το τέλος του Φεβρουαρίου 2021 καθώς εάν δεν καταβληθούν αυτά θα πρέπει να καταβληθούν στο διπλάσιο, σενάριο το οποίο θα αποτελέσει τη λαιμητόμο των επιχειρήσεών μας.

Αναμένουμε σαν κλάδος, ιδιαιτέρως πληττόμενος, την άμεση και θετική απάντηση της πολιτείας στο δίκαιο αίτημά μας για απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας, ώστε οι επιχειρήσεις – ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων (τουριστικά γραφεία και Τ.Ε.Ο.Μ.), να επιβιώσουν από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικότερα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έναν χρόνο μέχρι και σήμερα τα περισσότερα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα με τον κύκλο εργασιών του κλάδου να έχει καταρρεύσει κατά 95% καθώς οι επιχειρήσεις μας είναι ερμητικά κλειστές και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο μας καθώς ως επαγγελματίες δίνουμε πλέον έναν άνισο αγώνα επιβίωσης για να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Πόσο εύκολο όμως είναι αυτός ο αγώνας να κερδηθεί, όταν ακόμα και οι όποιες οικονομίες μας έχουν εξανεμιστεί από τα πάγια έξοδα των τρέχουσών υποχρεώσεων σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (φως, νερό, τηλέφωνο), ασφάλιση ΕΦΚΑ, ενοίκια έστω και στο 60% κ.α. Πόσο πιο δύσκολη ακόμη μπορεί να είναι η επιβίωσή μας όταν καλούμαστε στα τέλη του μήνα να καταβάλλουμε τέλη κυκλοφορίας για ακινητοποιημένα οχήματά μας; Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, απαιτούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας και στο μέτρο της απαλλαγής των τελών κυκλοφορίας.

Βρισκόμαστε στα όρια χρεοκοπίας με αδυναμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Εκπέμπουμε “SOS” και καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν να είναι πολύ αργά.

Κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, παρακαλούµε θερμά να δώσετε άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημά μας για απαλλαγή – συμψηφισμό των τελών κυκλοφορίας και την άμεση πληρωμή των οικονομικών αποζημιώσεων».

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ