WTTC: Με τεστ και όχι με την απαίτηση εμβολιασμού θα αποκατασταθούν τα διεθνή ταξίδια

13-01-21 | ΦΟΡΕΙΣ

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, στηρίζει πλήρως τα τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες στην αναχώρηση, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες των πτήσεων αποδεδειγμένα δεν θα έχουν κορωνοϊό συμβάλλοντας στην αποφυγή της διασποράς του.

Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, ιδιαίτερα οι άνθρωποι σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες ή διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, επομένως δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις εναντίον όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει κάνει το εμβόλιο, όμως θα μπορούσε να κάνει τεστ και στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό να μπορεί να ταξιδέψει.

Η προσέγγιση κοινής λογικής είναι να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, παρά ο περιορισμός των ταξιδιών και της εργασίας σε μια μικρή μειονότητα ανθρώπων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί.

Επιπλέον, οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα και η απαίτηση εμβολιασμού θα δημιουργούσε διακρίσεις έναντι των μη ευάλωτων ομάδων, όπως οι γενιές X, Z και Millennials, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να ταξιδεύουν με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Το WTTC καλεί εδώ και καιρό για την καθιέρωση διεθνώς αναγνωρισμένων, γρήγορων και οικονομικών τεστ κατά την αναχώρηση των πτήσεων σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα επιτρέψει την αποφυγή εισαγόμενων κρουσμάτων και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού