Η επιδημιολογική κατάσταση της Ευρώπης σβήνει κάθε ελπίδα για ταξίδια στο τέλος του έτους

28-11-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την πρώτη δημοσίευση των χαρτών από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προς υποστήριξη της συντονισμένης προσέγγισης στον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας, ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, η κατάσταση στην Ευρώπη δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης

Παρά τους πρόσφατους περιορισμούς και τα lockdown, η τελευταία ενημέρωση του ECDC δείχνει μόνο επιδείνωση. Οι χάρτες υποδηλώνουν για άλλη μια φορά ότι τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι για φέτος ανέφικτα, περισσότερο για τους πολίτες εκτός ΕΕ  αλλά και για πολίτες εντός της ΕΕ, εάν η επιδημιολογική κατάσταση παραμείνει στα ίδια επίπεδα ή επιδεινωθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους χάρτες του ECDC, οι οποίοι βασίζονται σε δεδομένα που ανέφεραν τα κράτη μέλη της ΕΕ στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εποπτείας, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί σε κανένα από τα κράτη μέλη, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά την οποία η Ιρλανδία πήγε από κόκκινο σε πορτοκαλί.

Αντιθέτως, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων ελληνικών νησιών που την περασμένη εβδομάδα εμφανίζονταν πορτοκαλί.

Στη Φινλανδία, ένα μέρος της οποίας ήταν η μόνη πράσινη περιοχή μέχρι αυτήν την εβδομάδα, παρουσιάζεται πλέον  πορτοκαλί. Η περιοχή Uusimaa έχει επίσης γίνει από πορτοκαλί κόκκινη, καθιστώντας έτσι την πρώτη κόκκινη περιοχή στη Φινλανδία.

Στη Νορβηγία, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη, καθώς η σκανδιναβική χώρα παραμένει ως επί το πλείστον πορτοκαλί, με μικρό μόνο μέρος της να παρουσιάζεται με κόκκινο χρώμα, ενώ η Γροιλανδία,  παραμένει ολόκληρη πορτοκαλί.

Οι χώρες που δεν έχουν ενημερώσει για την επιδημιολογική τους κατάσταση αυτή την εβδομάδα είναι οι εξής: Σλοβακία, Σλοβενία, Βόρεια Ιρλανδία και Σκωτία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όσον αφορά τα ποσοστά των τεστ, η Δανία και η Κύπρος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά τεστ, με 5.000 τεστ για κάθε 100.000 κατοίκους. Η Νορβηγία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Πορτογαλία, η πλειονότητα της Ιταλίας και τρεις περιοχές της Ισπανίας ακολουθούν με ποσοστό τεστ μεταξύ 2500-4999 για κάθε 100.000 κατοίκους.

Τέλος, η Πολωνία και η Βουλγαρία,  παραμένουν τα δύο μέλη της ΕΕ με τα χαμηλότερα ποσοστά τεστ, που κυμαίνονται μεταξύ 300 και 999 ατόμων ανά 100.000 κατοίκους.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ