WTTC: Αυτά είναι τα νέα πρωτόκολλα για τον τουρισμό περιπέτειας

04-09-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Μια δέσμη μέτρων που δημιουργήθηκε για να αποκαταστήσει την καταναλωτική εμπιστοσύνη στα ταξίδια, παρουσίασε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC.

Πρόκειται για πρωτόκολλα στα ταξίδια περιπέτειας, τα οποία αναμένεται να παρουσιάσουν αυξημένη ζήτηση την εποχή μετά COVID καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν μοναδικές εμπειρίες διακοπών. 

Για τη διαμόρφωσή τους το WTTC πραγματοποίησε συζητήσεις με βασικούς μετόχους και οργανισμούς ώστε να διασφαλίσει οτι τα πρωτόκολλα είναι πρακτικά και εφαρμόσιμα. Τα μέτρα βοηθούν στον καθορισμό ξεκάθαρων προσδοκιών για τα ταξίδια περιπέτειας στην εποχή της νέας κανονικότητας. Επιπλέον, περιλαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων. 

Στους προορισμούς, τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις παγκοσμίως που θα υιοθετούν τα πρωτόκολλα αυτά, θα δίνεται η ένδειξη WTTC Safe Travels.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές διαχωρίζονται σε 4 πυλώνες στους οποίους περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την προετοιμασία της λειτουργίας και του προσωπικού, για την προσφορά ασφαλούς εμπειρίας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την εφαρμογή πολιτικών. 

Στα μέτρα περιλαμβάνονται τα ακόλουθα...

-Μείωση των συμμετεχόντων σε δραστηριότητες, ανάλογα με την περίπτωση, για λόγους κοινωνικής αποστασιοποίησης

-Τα επίπεδα δυσκολίας της δραστηριότητας δεν υπερβαίνουν τις ικανότητες των επισκεπτών, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πιθανή διάσωση

-Παροχή σαφούς, συνεπούς και έγκαιρης ενημέρωσης σχετικά με τα νέα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής, μέσω όλων των καναλιών του οργανισμού

-Προώθηση εφαρμογών (apps) ανίχνευσης επαφών, εάν απαιτείται από την τοπική νομοθεσία

-Ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τη διαθέσιμη υποστήριξη εάν προκύψουν ερωτήσεις

-Κοινοποίηση των οδηγιών στους επισκέπτες πριν από το ταξίδι ή τη δραστηριότητα, ψηφιακά ή δια ζώσης, κατά την άφιξη βάσει συμβουλών από τις υγειονομικές αρχές, που μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας προσώπου ή καλύμματος, καθοδήγηση σχετικά με την υγιεινή των χεριών και την αποφυγή σωματικής επαφής.

-Ενθάρρυνση των επισκεπτών να αγοράζουν εισιτήρια online, εάν είναι δυνατόν

-Διατήρηση των οικογενειών ή μελών ομαδικών κρατήσεων μεταξύ τους για όλες τις δραστηριότητες, για να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσης για όσους βρίσκονται εκτός των ομάδων αυτών, όπου είναι δυνατόν

-Βεβαιωθείτε, όπου είναι δυνατόν, ότι κάθε επισκέπτης μπορεί να χειριστεί το δικό του εξοπλισμό καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού/ δραστηριότητας. Όπου είναι δυνατόν, οι επισκέπτες πρέπει να ενθαρρύνονται να φέρουν τον δικό τους εξοπλισμό, όπως ποδήλατα, εξοπλισμό σκι και κράνη.

-Περιορισμένη φυσική επαφή και ουρές όπου είναι δυνατό

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός