Συνάντηση ΟΦΑΕ με Χ. Θεοχάρη για τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης

23-07-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Μετά την εκλογή του νεοσύστατου ΔΣ της  Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) με τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 20 Ιουνίου 2020, έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα άμεσης προτεραιότητας που έχει θέσει η νέα Διοίκηση της ΟΦΑΕ.

Tην Τρίτη, 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Τουριστικών Λεωφορείων Δημοσίας Χρήσης. Η εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΦΑΕ και ειδικότερα ο Αντιπρόεδρος, κ. Μιχαήλ Πεζίκογλου, αρμόδιος για τα θέματα του κλάδου των ΤΛΔΧ, περιέγραψαν στον Υπουργό την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος αντιμετωπίζοντας τις δυσμενείς συνέπειες του COVID-19 στον τουρισμό.

Παράλληλα, η ΟΦΑΕ παρουσίασε και τις προτάσεις της για την άμεση ενίσχυση και την υποστήριξη των ιδιοκτητών των ΤΛΔΧ, τις οποίες στήριξε και το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΛΔΧ Αττικής. Μεταξύ αυτών η επιδότηση των επιχειρήσεων αναλόγως του στόλου οχημάτων των οποίων διαθέτουν, η άρση του μέτρου της μέγιστης χωρητικότητας των ΤΛΔΧ, η προώθηση των διαθέσιμων τραπεζικών εργαλείων καθώς και η παροχή διευκολύνσεων σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεων των επιχειρήσεων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ο Υπουργός βεβαίωσε για τις προθέσεις της Πολιτείας να στηρίξει τον κλάδο του τουρισμού και των επιχειρήσεων των οδικών επιβατικών μεταφορών ειδικότερα.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια