Ελληνο-Ζαμπιανό Επιμελητήριο: επενδυτικές ευκαιρίες στη Ζάμπια για τις ελληνικές επιχειρήσεις

26-06-14 | ΦΟΡΕΙΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 18 Ιουνίου, η πρώτη συνάντηση του ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες που επιθυμούν να διευρύνουν τις επιχειρήσεις τους στην αγορά της Αφρικής και συγκεκριμένα της Ζάμπιας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του  ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Λουκάς παρουσίασε τρέχοντα κοινωνικοοικονομικά στοιχεία της  Ζάμπιας, καθώς και τους επιχειρηματικούς τομείς ανάπτυξής της, δίνοντας έμφαση στον ρόλο του νεοσύστατου ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου και στις υπηρεσίες που θα προσφέρει στα μέλη του.

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο ρόλος του Επιμελητηρίου είναι η συνεχής στήριξη και ανάπτυξη των ΕλληνοΖαμπιανών επιχειρηματικών σχέσεων με σκοπό την ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των δυο κρατών.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρέας Βλάχος, στέλεχος της εταιρίας INFOSENSE Ltd, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Ζάμπια, ανέπτυξε τις πρακτικές που θα αντιμετωπίσει μια νέα αναπτυσσόμενη εταιρία στη Ζάμπια.

Η αξιοποίηση των οικονομικών ευκαιριών ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων στη Ζάμπια, στηρίζει την εξωστρέφεια που επιλέγουν λόγω της οικονομικής κρίσης οι επιχειρήσεις στη χώρα μας και βρίσκει αρωγό το νεοσύστατο ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο. 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι