ΕΤΟΑ/ Τουρισμός: Κύμα ζήτησης για ταξίδια στην Ευρώπη

02-06-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Σχεδόν στα περυσινά επίπεδα κυμαίνεται η ζήτηση όλων των διεθνών αγορών για ταξίδια, ιδιαίτερα στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, και οι ταξιδιώτες που χρειάστηκε να ακυρώσουν τα ταξίδια τους το 2020 σκοπεύουν να προβούν σε νέες κρατήσεις.

Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία που συλλέχθηκαν από μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρισμού, ΕΤΟΑ, η οποία συνολικά μετρά 1.200 μέλη (τουρ οπερέιτορ, ευρωπαϊκές τουριστικές επιτροπές, ξενοδοχεία, ατραξιόν, εταιρίες τεχνολογίας και άλλοι πάροχοι τουριστικών υπηρεσιών) που εξυπηρετούν 63 αγορές εξερχόμενου τουρισμού.

Λίγο πριν την έναρξη της πρώτης B2B εκδήλωσης της ΕΤΟΑ, City Fair, η οποία θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου του 2020, σειρά ερευνών έδειξαν ότι μεταξύ του ενός τετάρτου και ενός τρίτου των ταξιδιωτικών εταιριών πιστεύουν ότι η αγορά σύντομα θα επιστρέψει στην κανονικότητα, στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, ενώ το ένα τρίτο εκτιμά ότι η ανάκαμψη θα γίνει το 2021.

Τώρα είναι η ώρα για αισιοδοξία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΟΑ, κ. Tom Jenkins. Όπως είπε, βρισκόμαστε στο μέσο της βαθύτερης και πιο βάναυσης κρίσης των τελευταίων 75 χρόνων στη βιομηχανία. Όμως οι εθνικές εντολές που προς το παρόν ρυθμίζουν την οικονομία υπηρεσιών θα ολοκληρωθούν. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ισχυρή ζήτηση τη στιγμή που το προϊόν θα είναι διαθέσιμο, τόνισε.

Ο κ. Jenkins δήλωσε ότι τα μέλη της ΕΤΟΑ πιστεύουν ότι αυτό το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή να δουλέψουν επάνω σε συμβόλαια που θα μεγιστοποιήσουν την ανάκαμψη το 2021 και να δουν τι μπορεί να γίνει για το δεύτερο μισό της χρονιάς. 

Στο City Fair θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι διαμόρφωσης προϊόντος από την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους τουρ οπερέιτορ και online μεσαζόντων. 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour