Ένταξη και των τουριστικών καταλυμάτων στα μέτρα στήριξης ζητεί η Παγκρήτια Ομοσπονδία

08-04-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Την ένταξη και των τουριστικών καταλυμάτων στα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου ζητεί με επιστολή της στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού η Παγκρήτια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων.

Αναλυτικά η επιστολή...

Ο κλάδος μας στην μεγάλη του πλειοψηφία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με το αιτιολογικό ότι  δεν είχαμε ασφαλισμένο απασχολούμενο προσωπικό στον ΕΦΚΑ.

Παραγνωρίστηκε  το γεγονός ότι είμαστε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις  όπου πέρα από τον επιχειρηματία απασχολούνται δουλεύοντας σκληρά η σύζυγος και σε πολλές  περιπτώσεις  και τα  παιδιά  μας, όχι μόνο σε 8ωρη αλλά σε 12ωρη ή και μεγαλύτερης διάρκειας εργασία, κάνοντας τον ρεσεψιονίστα, την καθαρίστρια, τον συντηρητή, τον κηπουρό, συμβάλλοντας στο οικογενειακό  εισόδημα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αύξαναν την μεγάλη λίστα των ανέργων.  

Έτσι  διακριτά αυθαίρετα και άδικα, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, στερηθήκαμε την δυνατότητα ανακαίνισης  και αναβάθμισης των επιχειρήσεων μας αποκλειόμενοι από τις κοινοτικές ενισχύσεις προς όφελος  άλλων.

Αυτά από την προηγούμενη κυβέρνηση που δήλωνε ότι ήταν υπέρ των μικρών και αδυνάτων, για την στήριξη των οποίων θα φρόντιζε.

Αντίθετα, με τον αποκλεισμό μας, περίσσεψαν χρήματα από το ΕΣΠΑ, για να δοθούν ως επιχορήγηση  σε  κάποιους άλλους.

Ελπίζουμε  ότι  δεν θα ακολουθήσετε τα ίδια βήματα των προκατόχων σας αποκλείοντας μας με τον ίδιο άδικο τρόπο  σε  ότι μέτρα παρθούν για  τον τουριστικό κλάδο την δύσκολη  εποχή που  διανύουμε.

διαβάστε ακόμα

Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο