Ε.Ξ. Κέρκυρας: Αίτημα για απαλλαγή των ξενοδοχείων από τα δημοτικά τέλη

07-04-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Την απαλλαγή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Κέρκυρας από τα δημοτικά τέλη ζητεί η Ένωση Ξενοδόχων της Κέρκυρας με επιστολές της στους Δήμους του νησιού.

Στην επιστολή επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Όπως γνωρίζετε με κυβερνητικές αποφάσεις έχει ανασταλεί υποχρεωτικά η λειτουργία των ξενοδοχείων μέχρι τις 30 Απριλίου. Είναι δε δεδομένο πως όταν τελικώς οι επιχειρήσεις μας ξανανοίξουν, χωρίς να είμαστε σε θέση σήμερα να προσδιορίσουμε πότε ακριβώς αυτό θα συμβεί, θα λειτουργήσουν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με μηδενικά έσοδα και τεράστιες συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Προκειμένου σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία ο κλάδος μας να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει άμεσα και έμμεσα στον τόπο μας δίνοντας δουλειές και συμβάλλοντας στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, θα πρέπει και εμπράκτως να στηριχθεί.

Πιστεύουμε πως το πρώτο μέτρο που θα έπρεπε χθες να έχει υλοποιηθεί είναι η έκδοση σύμφωνα με τις παραπάνω ρυθμίσεις των απαραίτητων αποφάσεων για την απαλλαγή των επιχειρήσεών μας από τα δημοτικά τέλη.

Και αυτό όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά προκειμένου να δείξετε πως αναγνωρίζετε τη συμβολή μας όλα αυτά τα χρόνια. Να μας δείξετε πως σε αυτή τη μάχη θα είστε δίπλα μας ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις πρωτόγνωρες συνθήκες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Και να είστε βέβαιοι πως την επόμενη ημέρα εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας που όλοι τόσο αγαπάμε".

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο