Βρετανικός τουρισμός: H επέκταση της ταξιδιωτικής σύστασης προκαλεί ανησυχίες για ακυρώσεις

06-04-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Φόβους για περαιτέρω ακυρώσεις προκαλεί στα τουριστικά γραφεία της Βρετανίας η απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, καθώς επιτείνεται ο φόβος και η σύγχυση ανάμεσα στους ταξιδιώτες.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε την επέκταση της ταξιδιωτικής σύστασης για αποφυγή ταξιδίων οπουδήποτε στον κόσμο μέχρι νεωτέρας, διευρύνοντας την αρχική σύσταση (17 Μαρτίου) για αποφυγή ταξιδίων για ένα μήνα, αναγκάζοντας τις ταξιδιωτικές εταιρίες να προβούν σε ακυρώσεις τουλάχιστον μέχρι τις 16 Απριλίου.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία αναρωτιούνται πλέον εάν η νέα σύσταση σημαίνει ότι όλες οι μελλοντικές κρατήσεις θα πρέπει να ακυρωθούν, εφόσον το ΥΠΕΞ δεν οριοθετεί ημερολογιακά τις απαγορεύσεις ταξιδίων.

Η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, επιχείρησε να διαβεβαιώσει τα μέλη της ότι η νέα σύσταση ΥΠΕΞ δεν σημαίνει ότι όλες οι διακοπές θα πρέπει να ακυρωθούν. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει η νέα σύσταση έχει το ίδιο νόημα με την απαγόρευση ταξιδίων εκτός των απαραίτητων, και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. 

Οι ταξιδιωτικές εταιρίες μπορούν να συνεχίσουν να ελπίζουν για επικείμενες αναχωήσεις και να αποφασίζουν πόσο νωρίς θα αρχίσουν αν προσφέρουν εναλλακτικές ή επιστροφές χρημάτων ή σχετικές επιλογές, επισημαίνει η ΑΒΤΑ.

Ωστόσο, τα τουριστικά γραφεία ανησυχούν ότι η ανανέωση της σύστασης του ΥΠΕΞ μπορεί να οδηγήσει μερικούς ταξιδιώτες να ζητήσουν επιστροφές χρημάτων. Ορισμένα φοβούνται ότι θα προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία στους ταξιδιώτες οι οποίοι ενδεχομένως να σκέφτονται να προβούν σε κράτηση ή σε αλλαγή κράτησης για ταξίδια το 2020 ή το 2021. Εκφράζουν δε φόβους ότι μπορεί να προκληθούν μαζικές ακυρώσεις για ολόκληρο το 2020 καθώς δεν αναφέρεται συγκεκριμένη περίοδος απαγόρευσης ταξιδίων.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google