Ομοσπονδία καταλυμάτων "Κνωσσός": Πρόταση στα μέλη για ελαστική πολιτική ακύρωσης κρατήσεων

28-03-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Ελαστική πολιτική ακύρωσης των κρατήσεων συστήνει στα μέλη της η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικων Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης "Κνωσσός", υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δώσουμε στους πελάτες να καταλάβουν ότι κατανοούμε το τεράστιο πρόβλημα των ημερών που διανύουμε.

Διαβάστε την επιστολή της Ομοσπονδίας στα μέλη της...

Πρώτα απ' όλα, ευχόμαστε να είστε καλά στην υγεία σας και να ξεπεράσουμε σύντομα αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι.

 Όπως έχετε ενημερωθε;i,ί όλα τα  ξενοδοχειακά  και τουριστικά καταλύματα ανά το πανελλήνιο  έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με Κυβερνητική εντολή έως τις 30 Απριλίου 2020.

Επίσης ήδη γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι από τους  πελάτες μας σκέφτονται να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους για το καλοκαίρι του 2020, ενώ ένα ήδη αυξανόμενο ποσοστό από αυτούς,  έχουν ήδη προχωρήσει σε ακύρωση.

Σε πολλά καταλύματα του κλάδου μας και μέχρι την παραπάνω ημερομηνία είχαν πραγματοποιηθεί κρατήσεις  με τον όρο της μη επιστρέψιμης χρέωσης (non refundable). Όπως καταλαβαίνετε, οι κρατήσεις αυτές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν λόγω ανωτέρας βίας και επομένως θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους πελάτες. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε  να προβείτε σ’ αυτήν την ενέργεια ούτως ώστε να δώσουμε στους πελάτες να καταλάβουν ότι κατανοούμε το τεράστιο πρόβλημα των ημερών που διανύουμε. Δεν πρέπει να κρατήσουμε χρήματα για υπηρεσίες που δεν μπορούμε να προσφέρουμε, αλλά και οι πελάτες μας δεν μπορούν να έρθουν για να τις απολαύσουν. Επίσης η ενέργεια αυτή θα εκτιμηθεί από τους επισκέπτες μας και θα είναι στα συν της επιχειρηματικότητα μας στο προσεχές μέλλον.

Για κρατήσεις πέρα της 30ης Απριλίου και με τον ίδιο όρο θα μπορούσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον εν δυνάμει πελάτη μας να επιλέξει την μεταφορά της κράτησης σε ισάξια περίοδο της σαιζόν 2020 (εκεί που ημερομηνιακά οι τιμές είναι οι ίδιες). Ακόμα θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα  μεταφορά  της κράτησης σε παρόμοια περίοδο της σαιζόν 2021, με ίδιους όρους και ίδια τιμή της αρχικής κράτησης. Ένας άλλος τρόπος είναι να ανταλλάξουμε την κράτηση δίνοντας ένα VOUCHER, για μελλοντική χρήση.

Όπως και να έχει όμως το ιδανικό θα είναι να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε μια συμβιβαστική λύση και να μην κολλήσουμε στους τύπους, γιατί τότε σίγουρα κάποιος θα είναι δυσαρεστημένος.

Κυρίες και κύριοι  συνάδελφοι  καθώς ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει εξαιρετικές δυσκολίες σε παγκόσμιο επίπεδο, περιμένοντας ότι θα χαθεί ο ΜΑΙΟΣ αλλά και ο ΙΟΎΝΙΟΣ, με εκτιμώμενη πτώση 25% και πλέον , εμείς από την πλευρά μας, θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος τον περιστάσεων προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση με τις λιγότερες πιθανές απώλειες.

Σ’ αυτή την μάχη είμαστε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε μένοντας στο ΣΠΙΤΙ .

LOGO (4)

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour