WTTC: 3 μέτρα που πρέπει να λάβουν όλες οι κυβερνήσεις για να μη "χρεοκοπήσει" ο τουρισμός

19-03-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Ήρθε η ώρα να λάβουμε άμεση δράση και οι κυβερνήσεις χρειάζεται να στηρίξουν περισσότερο τον τουρισμό ώστε να σώσουν μια βιομηχανία που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Αυτό επισημαίνει σε ανοικτή επιστολή του προς τις κυβερνήσεις το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού, WTTC, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση που θα αποτρέψει την απώλεια 50 εκατ. θέσεων εργασίας στον κλάδο, σε όλο τον κόσμο.

Χωρίς τα ταξίδια και τον τουρισμό, οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή. Το WTTC αναφέρει ότι ο κλάδος συμβάλλει στο 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και συντηρεί 320 εκατ. θέσεις εργασίας, ενώ είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μίας στις 5 νέες θέσεις εργασίας, σε μια περίοδο που για όγδοη συνεχή χρονιά ξεπερνά την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Το WTTC καλεί τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να λάβουν άμεσα μέτρα για την επιβίωση του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει 3 μέτρα ζωτικής σημασίας….

-Οικονομική βοήθεια για την προστασία των εισοδημάτων εκατομμυρίων εργαζομένων στον κλάδο που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

-Οι κυβερνήσεις πρέπει να διευρύνουν τον άτοκο δανεισμό στις τουριστικές και ταξιδιωτικές εταιρίες αλλά και στα εκατομμύρια μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως μέτρο για τη διάσωσή τους από την χρεωκοπία.

-Όλοι οι φόροι και χρηματικές απαιτήσεις στον ταξιδιωτικό κλάδο πρέπει να ανασταλούν άμεσα για τουλάχιστον τους επόμενους 12 μήνες.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους