Π.Ι.Σ: Προσοχή στα ταξίδια στη Τουρκία, κρύβουν τα κρούσματα κορωνοϊού -Επιβεβαιώνεται το Tornos News

12-03-20 | ΦΟΡΕΙΣ

To Tornos News σε πρόσφατο άρθρο είχε επισημάνει ότι την ίδια στιγμή που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν με υπεύθυνο τρόπο και σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέσα την εξάπλωση του κορωνοϊού, η Τουρκία στρουθοκαμηλίζει, διαφημίζοντας μάλιστα τον προορισμό της ως τον μοναδικό που δεν έχει κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ως προπαγάνδα για τον τουρισμό της.

Κανείς προφανώς, όπως τονίζεται στο άρθρο δεν μπορεί να πιστέψει ότι στη γειτονική χώρα δεν υπάρχουν κρούσματα. Πρόκειται για μία ακόμη ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Τον Ιανουάριο η Τουρκία εμφάνισε αύξηση κατά 16,1% στις αφίξεις ξένων τουριστών, φθάνοντας σε 1,78 εκατ. Όπως αποκάλυψε το Tornos News από το σύνολο των ξένων επισκεπτών, οι 120.000 ήταν από το Ιράν. Πρόκειται για μία από τις πρώτες χώρες που περιλήφθηκαν στη ζώνη υψηλού κινδύνου για την περαιτέρω διάδοση του ιού. Στο μεταξύ, τα μέτρα που έλαβε η Τουρκία για το Ιράν χρονολογούνται στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν μέτρα και για άλλες χώρες όπως η Ιταλία.

Η επίσημη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του Τornos News. Ο Σύλλογος σε επίσημη ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή στις μετακινήσεις ταξιδιωτών, φοιτητών και μαθητών από την Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος "εκφράζει την ανησυχία του για την επιμονή της Τουρκίας να μην ανακοινώνει κρούσματα. Δεδομένου ότι στα ανατολικά σύνορά της, ειδικά με το Ιράν, μαίνεται εδώ και εβδομάδες επιδημία του του κορωνοϊού με εκατοντάδες νεκρούς, ο ΠΙΣ θεωρεί απίθανο να μην υπάρχουν κρούσματα στη γείτονα. Συστήνει ως εκ τούτου σε ιατρικό προσωπικό και πολίτες να θεωρούν την Τουρκία χώρα προέλευσης υψηλού κινδύνου, όπως αυτήν την στιγμή είναι δυστυχώς και η δοκιμαζόμενη Ιταλία, και να αντιμετωπίζουν ανάλογα κάθε ταξιδιώτη ή διερχόμενο από την Τουρκία".

Σημειώνεται ότι η Τουρκία ανακοίνωσε μόλις προχθές το πρώτο κρούσμα το βέβαια δεν μπορεί να πιστέψει κανείς στη διεθνή κοινότητα.  

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες