HOTREC: Ρυθμίσεις για τις online πλατφόρμες μέσα από την ψηφιακή πολιτική της ΕΕ

25-02-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Η HOTREC η οποία αντιπροσωπεύει τη βιομηχανία ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κρίνει την ανακοίνωση ψηφιακής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένα θετικό βήμα προς την ενίσχυση των ευρωπαϊκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τοπικών αρχών.

Τα μέτρα ψηφιακής πολιτικής, αφορούν την υπευθυνότητα των διαδικτυακών πλατφορμων, την ισχυρή δύναμη στην αγορά περιορισμένου αριθμού παικτών, τον καλύτερο διαμοιρασμό δεδομένων και τη συνεργατική οικονομία.

Η HOTREC εκτιμά ότι ο ρόλος των διαδικτυακών πλατφορμων οι οποίες άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν κρατήσεις οι καταναλωτές, στον σύγχρονο περιβάλλον τουρισμού χρειάζεται να αντιπροσωπεύεται στους κανονισμούς της ΕΕ ώστε να διασφαλίζονται οι ισορροπημένες και δίκαιες ευρωπαϊκές αγορές, η προστασία των συμφερόντων των ντόπιων και η καλύτερη διαχείριση των τουριστικών ροών. 

Τα φιλόδοξα μέτρα που περιλαμβάνει η ψηφιακή πολιτική για την ερχόμενη διετία είναι, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα…

-Ψηφιακή νομοθεσία για την ενίσχυση της ευθύνης των ηλεκτρονικών πλατφορμών και την ενίσχυση της διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αρχών. Η δέσμη μέτρων θα μπορούσε να περιλαμβάνει αξιολόγηση και ενδεχόμενη προσαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ.

-Ένα νομοθετικό πλαίσιο για τη διακυβέρνηση δεδομένων και ένα νόμο για τα δεδομένα (Data Act) που θα μπορούσε να διέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, και διευκρινίσεις σχετικά με τα σενάρια ανταλλαγής δεδομένων B2B.

-Μια εστιασμένη πρωτοβουλία για τη συνεργατική οικονομία και μια πρωτοβουλία για την προώθηση και την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

-Ένα σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση για την αποτελεσματική προετοιμασία των νέων για την ψηφιακή εποχή και την αύξηση του αριθμού των πτυχιούχων με αναβαθμισμένες ψηφιακές δεξιότητες.

-Μία στρατηγική για τις ΜμΕ για να τις βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και καινοτόμες, να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας και να επωφεληθούν από την ψηφιοποίηση.

-Μια πρωτοβουλία για την ψηφιακή φορολογία, που θα λαμβάνει υπόψη την πρόοδο που σημειώθηκε στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο