Ο ΠΟΤ θέτει τον τουρισμό ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ

20-02-20 | ΦΟΡΕΙΣ

O γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), κ. Zurab Pololikashvili, ξεκίνησε χθες, Τετάρτη, σειρά επαφών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο συναντήσεων υψηλού επιπέδου που έχουν στόχο να τεθεί ο τουρισμός ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου.

Η Ευρώπη αποτελεί τον πιο περιζήτητο προορισμό παγκοσμίως και περιλαμβάνει χώρες που ηγούνται τουριστικά όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία καθώς και ισχυρές αγορές εξερχόμενου τουρισμού όπως η Γερμανία.

O κ. Pololikashvili σε πρώτη φάση συναντήθηκε με τη νέα Επίτροπο, Elisa Ferreira, η οποία είναι υπεύθυνη για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πώς ο τουρισμός μπορεί να αποκτήσει πιο κεντρικό ρόλο στην ατζέντα της ΕΕ, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες του κλάδου να συμβάλλει στη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας και να επιτύχει τα φιλόδοξα σχέδια για το κλίμα που ορίζονται στη νέα Πράσινη Ευρωπαϊκή Συμφωνία.

Την ίδια ώρα, καθώς ο ΠΟΤ γιορτάζει το Έτος Τουρισμού και  Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε έμφαση και στο ρόλο που μπορεί να παίξει ο τουρισμός στην αναζωογόνηση και την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης σε αγροτικές κοινότητες στην Ευρώπη.

Ο κ. Pololikashvili, μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής, δήλωσε ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τοποθετήσει σωστά την αειφορία και την εφαρμογή των Στόχων και της Ατζέντας Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 στην καρδιά της στρατηγικής της για το μέλλον.

Πλέον, τόνισε, μας δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσουμε τον τουρισμό σε πρώτο πλάνο και στο επίκεντρο των συζητήσεων σχετικά με το ποια Ευρώπη θέλουμε να κτίσουμε τώρα και στο μέλλον. 

Ο γ.γ. του ΠΟΤ αναφέρθηκε επίσης στη στήριξη που παρέχει ο ΠΟΤ στους ανθρώπους στην Κίνα αλλά και στον παγκόσμιο κλάδο του τουρισμού στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Υπογράμμισε την αποδεδειγμένη ικανότητα του τουρισμού να βοηθά στην ανάκαμψη από κρίσεις, και επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία του ΠΟΤ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις κινεζικές αρχές.

Ο κ. Pololikashvili συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τρεις γραμματείς χωρών για τον Τουρισμό, που αντιπροσωπεύουν την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κροατία.

Επιπλέον, η αποστολή του ΠΟΤ συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη