DRV: Καμία αλλαγή στα ταξίδια από και προς το Ην. Βασίλειο το 2020

31-01-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Καμία αλλαγή δεν θα ισχύσει στα ταξίδια μετά την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ, η οποία γίνεται σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020, διαβεβαιώνει η ένωση γερμανών τουρ οπερέιτορ, DRV.

Η ένωση γνωστοποιεί οτι οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ διεξάγουν τα προγράμματα ταξιδίων κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, και διευκρινίζει οτι οποιοσδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το Ην. Βασίλειο, είτε για λόγους αναψυχής είτε για επαγγελματικούς, πρέπει να διαθέτει ισχύον διαβατηριο ή ταυτότητα, ο,τι δηλαδή απαιτούνταν μέχρι σήμερα, καθώς το Ην. Βασίλειο δεν αποτελεί μέλος της συμφωνίας Σένγκεν όσον αφορά την κατάργηση των διασυνοριακών ελέγχων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία του Brexit, προβλέπεται μεταβατική φάση μέχρι τα τέλη του έτους, κατά την οποία το Ην. Βασίλειο δεν θα είναι πλέον μέλος της ΕΕ αλλά θα συνεχίσει να ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η ελευθερία μετακινήσεων θα ισχύει όπως πριν. Σύμφωνα με πληροφόρηση από το γερμανικό ΥΠΕΞ, προς το παρόν η γερμανική ασφαλιστική κάλυψη υγείας θα συνεχίσει να ισχύει στο Ην. Βασίλειο.

Επιπλέον, αλλαγές δεν θα υπάρξουν ούτε στις αεροπορικές συνδέσεις από και προς το Ην. Βασίλειο καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν στα τέλη του 2020. 

Η ταξιδιωτική βιομηχανία, επισημαίνει η DRV, θεωρεί απαραίτητη, μεταξύ άλλων, μια ολοκληρωμένη συμφωνία για τις αερομεταφορές. Ωστόσο, τονίζει ότι δεν είναι ξεκάθαρο εάν η προβλεπόμενη μεταβατική περίοδος του ενός έτους θα είναι αρκετή για να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις για το μέλον των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Ην. Βασιλείου.

Μεταβατική περίοδος

Η έναρξη ισχύος της συμφωνίας αποχώρησης σηματοδοτεί τη λήξη της περιόδου που προβλέπεται στο άρθρο 50 της ΣΕΕ και την έναρξη μεταβατικής περιόδου έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. Αυτή η μεταβατική περίοδος, που προβλέπεται στη συμφωνία αποχώρησης, έχει ως στόχο να παράσχει περισσότερο χρόνο στους πολίτες και στις επιχειρήσεις προκειμένου να προσαρμοστούν.

Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εφαρμόζει το ενωσιακό δίκαιο, αλλά δεν θα εκπροσωπείται πλέον στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η μεταβατική περίοδος μπορεί να παραταθεί μία φορά για περίοδο ενός ή δύο ετών, εφόσον συμφωνήσουν σχετικά και οι δύο πλευρές πριν από την 1η Ιουλίου 2020.

Οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου θα αρχίσουν μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ. Το πλαίσιο αυτής της μελλοντικής σχέσης καθορίστηκε στην πολιτική διακήρυξη που συμφώνησαν οι δύο πλευρές τον Οκτώβριο του 2019.

διαβάστε ακόμα

Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη