Πρωτοβουλία ΠΟΤ κατά των πλαστικών στον τουρισμό

23-01-20 | ΦΟΡΕΙΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως την Πρωτοβουλία κατά των Πλαστικών στον Παγκόσμιο Τουρισμό (Global Tourism Plastics Initiative).

Εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών θα παρουσιάσουν την επιχειρησιακή δομή της πρωτοβουλίας και παράγονες, με σημαίνουσα βαρύτητα στον τουριστικό κλάδο, θα εξηγήσουν τη διαδικασία συν-δημιουργίας της ατζέντας δεσμεύσεων. 

Παράλληλα, μεγάλες επιχειρήσεις, προορισμοί και ενώσεις θα εξηγήσουν γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή στην Πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στο να διατυπώσει, να στηρίξει και να εντείνει τις ενέργειες από παράγοντες του τουρισμού, κτίζοντας μια παγκόσμια συμμαχία στη μάχη κατά της ρύπανσης από το πλαστικό.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Προγράμματος Αειφόρου Τουρισμού One Planet, η Πρωτοβουλία καθοδογείται από το τμήμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών και τον ΠΟΤ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ellen MacArthur.

Αναγνωρίζοντας την παγκόσμια σημασία του τουριστικού κλάδου και του ρόλου του ως παράγοντα αλλαγών, η Πρωτοβουλία θα στηρίξει τους συνεργαζόμενους οργανισμούς στη βελτίωση της χρήσης πλαστικών στις επιχειρήσεις και στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων. 

Ειδικότερα, δρομολογούνται ενέργειες μέσα από την ανάπτυξη ατζέντας δεσμεύσεων για τον ιδιωτικό τομέα, τους προορισμούς και τις ενώσεις ώστε να καθοριστεί ένας σταθερός χάρτης εφαρμογής της με ορίζοντα το 2025.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι