Ε.Ξ. Ημαθίας: Δοκιμάζοντας τις brunch δημιουργίες στα ξενοδοχεία της περιοχής

19-11-19 | ΦΟΡΕΙΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα υποστηρίξει την Εκδήλωση / Έκθεση Τουρισμού «KAMINI BRUNCH WIN EDITION» που θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα από την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας στις 24 Νοεμβρίου.

Το Brunch είναι μια νέα τάση που στηρίζουν οι ξενοδόχοι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι της Ημαθίας, κάτι που αποδεικνύεται από τις διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές των ξενοδοχείων, αλλά και τη δυναμική προσέλευση του κόσμου που επιλέγει να περάσει τις τελευταίες πρωινές και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες του Σαββατοκύριακου δοκιμάζοντας τις brunch δημιουργίες στα ξενοδοχεία Σε έναν αναστηλωμένο πρώην βιομηχανικό χώρο του συγκροτήματος ΕΡΙΑ , εκεί που ζεσταινόταν κάποτε το καμίνι των βαφείων της εταιρίας αναζωπυρώνετε με γευστικές προτάσεις μεταπρωινού γεύματος, δίνοντας νέα νότα στην τοπική οικονομία.

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Νάουσα Η Πόλη του Οίνου» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το σύνεδρο οινοποιών και αμπελουργών της οινοποιητικής Ζώνης «Νάουσας». Προσκεκλημένοι είναι δημοσιογράφοι και bloggers του οίνου και της γαστρονομίας , wine specialist, sommelier, καβίστες, εστιάτορες , F&B managers. Πηγή έμπνευσης, το Π.Ο.Π. Ξινόμαυρο και η συμβολή του, τόσο στην ιστορία, την κουλτούρα και τη γαστρονομία της περιοχής, όσο και στην καθιέρωση της δυναμικής της ελληνικής οινοποιίας διεθνώς θα δώσει ώθηση στην μετά πρωινή απόλαυση του brunch με μοναδικές γευστικές δημιουργίες.

Πρόκειται να γίνει διαδραστική παρουσίαση των 23 οινοποιιών της περιοχής με τα χαρακτηριστικά τους και στη συνέχεια ανάλυση από του δημιουργούς των πιάτων και την ευρηματική έμπνευση τους. Μετά την γευστική δοκιμή θα γίνει επιβίβαση στα λεωφορεία και θα ακολουθήσει η διαδρομή Πατρίδα Βέροιας, Τρίλοφο, Στενήμαχο, Κοπανό, Στράντζα, Μαρίνα, Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι και Πολλά Νερά, επισκεπτόμενοι τα 23 οινοποιεία της ζώνης. Εκεί κάθε οινοποιός παρουσιάζει μόνον φιάλες με κρασί (Π.Ο.Π) Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Νάουσα, που φτιάχνεται αποκλειστικά από το Ξινόμαυρο, που αντιπροσωπεύει ίσως τον πιο εκλεκτό ερυθρό οίνο της χώρας μας.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη