Η Κέρκυρα δε μπορεί να φιλοξενήσει μετανάστες, λέει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων

04-10-19 | ΦΟΡΕΙΣ

Η Κέρκυρα δεν είναι σε θέση να να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στις υποδομές και τις επιπτώσεις της κατάρρευσης του Thomas Cook.

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς το υπουργείο Εσωτερικών, τον ΕΟΤ και την τοπική αυτοδιοίκηση ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας.

Ο Σύνδεσμος προτίθεται να βοηθήσει, ωστόσο, τους πρόσφυγες με οποιοδήποτε άλλο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την ανάγκη και άλλες περιοχές της χώρας,  να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες εκτός των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν δεχθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών, επιθυμούμε να κάνουμε γνωστή την θέση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA πάνω στο θέμα.

Η Κέρκυρα και οι Κερκυραίοι όποτε έχει παραστεί ανάγκη πάντα έχουν αποδείξει τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα προς κάθε συνάνθρωπο μας, ανεξαρτήτου χώρας, θρησκείας και χρώματος. Με πολλά παραδείγματα, όχι μόνο στο μακρινό ιστορικό παρελθόν, αλλά και στο πρόσφατο, όταν άνοιξαν τα σύνορα με την Αλβανία το 1990 και το 2000 ,καθώς και με την βοήθεια προς τον Σερβικό φιλικό λαό κατά τον πρόσφατο πόλεμο.

Στην παρούσα περίοδο όμως, που το νησί μας δυστυχώς ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα υποδομών και σοβαρής τουριστικής κρίσης εξ αιτίας της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook,  που επέφερε καίριο οικονομικό πλήγμα στην τοπική οικονομία, η Κέρκυρα αδυνατεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Δηλώνουμε δε ότι είμαστε  πάντα διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στην υποστήριξη μας προς τους πρόσφυγες με κάθε άλλο δυνατόν τρόπο, παρέχοντας τους ρουχισμό, τρόφιμα, φαρμακευτικά υλικά και ότι άλλο χρειάζονται".

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»