Ο ΠΟΤ λανσάρει για δεύτερη φορά το μεγαλύτερο διαγωνισμό start-up στον τουρισμό

13-09-19 | ΦΟΡΕΙΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με τον μεγάλο όμιλο Globalia που δραστηριοποιείται στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική λανσάρουν το δεύτερο διαγωνισμό για start-up στον τουρισμό, UNWTO Global Tourism Start-up Competition.

Έπειτα από την επιτυχία του προηγούμενου διαγωνισμού ο οποίος προσέλκυσε 3.000 αιτήσεις από όλο τον κόσμο, ο νέος διαγωνισμός αναζητά εκ νέου ιδέες και καινοτομίες που οδηγούν στο μετασχηματισμό του κλάδου.

Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ανακοινώθηκε κατά την 23η Γενική Συνέλευση του ΠΟΤ στην Αγ. Πετρούπολη. Ο γ.γ. του ΠΟΤ, Zurab Pololikashvili, υπογράμμισε τη σημασία της καινοτομίας στην αποκατάσταση του τουρισμού ως κεντρικό σημείο της Ατζέντας Αειφόρου Ανάπτυξης.

O δεύτερος διαγωνισμός γίνεται με τη στήριξη εταιριών όπως οι Telefónica, Amadeus, Intu και Distrito Digital Valencia.

Οι νέοι συνεργάτες θα προωθήσουν τις 5 κατηγορίες του πρότζεκτ σε συνδυασμό με την επιλογή των καλύτερων λύσεων και των πιο σημαντικών πρότζεκτ που βασίζονται σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα:

-Έξυπνη κινητικότητα | Για πρότζεκτ που βελτιώνουν την ποιότητα ταξιδίων και διευκολύνουν την κινητικότητα του χρήστη σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς.

-Έξυπνοι προορισμοί | Για ιδέες που βελτιώνουν την αειφορία και κερδοφορία ενός προορισμού από οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικο-πολιτιστικής άποψης, με καινοτόμα και προσβάσιμη τεχνολογία.

- Deep Tech, Επανεξετάζοντας την τοποθεσία | Για ιδέες που προσφέρουν μοναδικό value στους τουρίστες και τις ταξιδιωτικές εταιρίες μέσω τοπικών συστημάτων. 

-Φιλοξενία | Για νέες ή υπάρχουσες εταιρίες από όλο τον κόσμο που θα βοηθήσουν την Globalia να δώσουν στους επισκέπτες του μέλλοντος εμπειρίες υψηλού επιπέδου με κάθε τρόπο.

-Αγροτική ανάπτυξη | Για ενίσχυση της μεταφοράς γνώσεων και καινοτομίας και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Ο ΠΟΤ θα απονείμει και ένα ειδικό βραβείο αειφορίας ώστε να αναδείξει πρότζεκτ που συμβάλλουν σε αποτελεσματικές λύσεις στον τουρισμό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 15 Νοεμβρίου και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 21 Ιανουαρίου 2020 σε τελετή γκαλά στην Fitur.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων