Δημοσιεύματα σε μεγάλη Ιαπωνική εφημερίδα για τη μαστίχα Χίου

28-06-19 | ΦΟΡΕΙΣ

Δύο διαδοχικά αφιερώματα στην «Μαστίχα Χίου» στις 12 και 14 Ιουνίου 2019, δημοσιεύτηκαν σε μια από τις πλέον έγκυρες ιαπωνικές εφημερίδες σε θέματα του κλάδου τροφίμων και ποτών και του τομέα εστίασης.

Το αφιέρωμα στην «Μαστίχα Χίου» της Japan Food Journal, οργανώθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία φιλοξένησε δύο από τις πλέον έγκριτες δημοσιογράφους/διαμορφωτές καταναλωτικών προτύπων των ιαπωνικών εξειδικευμένων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στον κλάδο τροφίμων και ποτών και της βιομηχανίας εστίασης. Τις συγκεκριμένες δημοσιογράφους, τις συνέστησε το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο το οποίο και τις ενημέρωσε πλήρως σχετικά με το ελληνικό προϊόν. Θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις σε άλλα δύο ειδικευμένα περιοδικά.

Η εφημερίδα «Japan Food Journal», είναι η πλέον έγκυρη εφημερίδα στον τομέα της, με τιράζ 100.000 εντύπων και με ιδιαίτερη απήχηση στο ιαπωνικό επιχειρηματικό αλλά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Θεωρείται ένας από τους πλέον ισχυρούς διαμορφωτές τάσεων (influencer) στην Ιαπωνία. Τα άρθρα αυτά δημοσιεύθηκαν  και στην ηλεκτρονική έκδοση με 50.000 καθημερινούς εξειδικευμένους αναγνώστες και 30.000 συνδρομητές, αλλά και στην συνδρομητική έκδοση η οποία απευθύνεται κυρίως στο επιχειρηματικό κοινό, με 20.000 συνδρομητές.

Το πρώτο δημοσίευμα (https://news.nissyoku.co.jp/news/nemoto20190605020939042) αναφέρεται στην υφιστάμενη τοποθέτηση του προϊόντος στην ιαπωνική αγορά, κάνοντας μία αναδρομή στην χρήση του από την αρχαιότητα έως σήμερα, τονίζοντας τις αποδεδειγμένα ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιείται στο γεγονός ότι το προϊόν έχει κατοχυρωθεί ως ένα από τα ευρωπαϊκά προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων (GI), τα οποία προστατεύονται και στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας (EPA).

Το δεύτερο δημοσίευμα, (https://news.nissyoku.co.jp/news/nemoto20190605021532953#) αναφέρεταιστα δίκτυα διανομής και στις εταιρείες που προωθούν τα προϊόντα μαστίχας, καθώς και στην ποικιλία προϊόντων με συστατικό την μαστίχα,  όπως οδοντόπαστα και καλλυντικά, αλλά και σε φαρμακευτικά προϊόντα που έχουν ως συστατικό το προϊόν αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιείται στις πιστοποιήσεις της Μαστίχας στην αγορά των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google