Αναμορφώνεται ο τουρισμός στις Βαλεαρίδες στα πρότυπα αειφόρου ανάπτυξης του ΠΟΤ

12-04-19 | ΦΟΡΕΙΣ

H ανάπτυξη νέων πηγών και ενεργειών για την προοδευτική προσαρμογή των Βαλεαρίδων (Μαγιόρκα, Μινόρκα και Φορμεντέρα) στους στόχους της Ατζέντας 2030, αποτελεί έναν από τους κυριότερους στόχους της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ) και το Ίδρυμα IMPULSA BALEARS.

Στόχος της συμφωνίας είναι να προωθηθεί άμεσα η διαδικασία στρατηγικής αναμόρφωσης του τουρισμού ώστε να έχει αποτελεσματική συμβολή την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο προγραμματισμός και η εκτέλεση νέων πρότζεκτ που εστιάζουν στην τοπική αειφορία βάσει των προτύπων τουριστικής παραγωγής και κατανάλωσης στις Βαλεαρίδες, των στενών σχέσεων με τοπικούς φορείς, της ενίσχυσης συνεργειών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και της δημιουργίας στρατηγικής γνώσης από πλευράς του ιδρύματος, είναι ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά της συνεργασίας με τον ΠΟΤ ως εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνο για την τουριστική προώθηση ως όχημα για την αειφόρο ανάπτυξη.

Η θέσπιση κατευθυντήριων γραμμών για την κυκλική οικονομία στον κλάδο των ξενοδοχείων στις Βαλεαρίδες και η αναγνώριση των καλύτερων πρακτικών που ήδη εφαρμόζονται σε αυτό το πλαίσιο είναι ανάμεσα στις πρώτες πρωτοβουλίες που περιλαμβάνει η συμφωνία.

Στόχοι είναι η θέσπιση συγκεκριμένης προσέγγισης στη σχέση μεταξύ της ξενοδοχειακής δραστηριότητας και του περιβάλλοντος, η άντληση πληροφόρησης που διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων στην εφαρμογή των μέτρων υπεύθυνης κατανάλωσης και παραγωγής στα πρότυπα της Ατζέντας 2030 και η κατάθεση στρατηγικού πλαισίου για την ενεργοποίηση του δικτύου εταιριών του κλάδου και άλλων μετόχων του τουρισμού.

Το μνημόνιο που υπέγραψαν ο γ.γ. του ΠΟΤ, κ. Zurab Pololikashvili και ο πρόεδρος του IMPULSA BALEARS, κ. Carmen Planas, θα έχει ενεργοποιηθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021.

διαβάστε ακόμα

«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες