WTTC: Διεθνής διάδοση των καλύτερων πρακτικών στον τουρισμό

04-04-19 | ΦΟΡΕΙΣ

Πρωτοβουλία για την αναγνώριση των καλύτερων πρακτικών στον κόσμο στον τουρισμό λανσάρει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) προκειμένου να προσφέρει ένα εργαλείο πληροφόρησης σε υπουργούς τουρισμού, ηγέτες του κλάδου και φορείς χάραξης πολιτικής για την ανάπτυξη και εφαρμογή αποδεδειγμένα επιτυχημένων πολιτικών.

Παρά τις δυνατότητες του τουρισμού να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για το καλό όλων, οι καλύτερες πρακτικές στον κλάδο δεν είναι άμεσα διαθέσιμες, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτιό τομέα, αναγκάζοντας συχνά τις κυβερνήσεις να επανεφεύρουν εκ νέου τον τροχό, αναζητώντας λύσεις σε προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζονται επιτυχώς σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η πρωτοβουλία του WTTC έχει στόχο να συγκεντρώσει ποιοτικά στοιχεία από τις καλύτερες πρακτικές στον τουρισμό προκειμένου να προσφέρει στον τομέα πλούτο πληροφόρησης που θα δώσουν τη δυνατότητα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να έρθει σε επαφή με επιτυχημένες εμπειρίες άλλων χωρών στην ανάπτυξη, την αξιολόγηση και εφαρμογή σχετικών πολιτικών. 

Η πρωτοβουλία και τα δεδομένα αυτά θα ανανεώνονται συνεχώς ενσωματώνονται τα πιο πρόσφατα ποιοτικά χαρακτηριστικά επιτυχίας σε μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα ώστε να διασφαλίσει τη διάδοση των πιο καινοτόμων πολιτικών μεταξύ των τουριστικών δικτύων.

Στις πολιτικές που αναγνωρίζονται στην πρώτη φάση της πρωτοβουλίας είναι το παγκόσμιο πρόγραμμα εισόδου στις ΗΠΑ, το οποίο προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ταξιδιώτες χαμηλού κινδύνου με την άφιξη στον προορισμό. 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια