Φορείς πιστοποίησης: Ουτοπική η πιστοποίηση των καταλυμάτων από μη εκπαιδευμένους μηχανικούς

20-02-19 | ΦΟΡΕΙΣ

"Ουτοπική και ανεδαφική" χαρακτηρίζει η Ελληνική Ένωση Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης- Πιστοποίησης (HellasCert) την άποψη του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) για πιστοποίηση των τουριστικών καταλυμάτων από  φυσικά πρόσωπα – μηχανικούς.

Τονίζει χαρακτηριστικά:

"Η διατυπωθείσα άποψη από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), ότι το επιτυχημένο έργο των Φορέων Πιστοποίησης θα πρέπει να υποκατασταθεί από φυσικά πρόσωπα – μηχανικούς, οι οποίοι δε θα υπάγονται σε Διαπίστευση σύμφωνα με διεθνή Πρότυπα, δε θα έχουν εκπαιδευτεί και αξιολογηθεί στο εν λόγω αντικείμενο, ούτε θα υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο και παρακολούθηση και ταυτόχρονα θα παρέχουν ισοδύναμα αποτελέσματα με τους Διαπιστευμένους φορείς είναι τουλάχιστον ουτοπική και ανεδαφική.

Η αξιοπιστία, η αμεροληψία, ο συνεχής έλεγχος και παρακολούθηση των επιθεωρήσεων, είναι πλέον έννοιες διεθνώς ταυτισμένες με τα Πρότυπα διαπίστευσης και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλο τρόπο παρά μόνο μέσω της οδού των διαπιστευμένων επιθεωρήσεων.

Καλούμε λοιπόν το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού να εξετάσει την ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και ήδη επιτυχώς δοκιμασμένη πρότασή μας και να προχωρήσει άμεσα στην δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Σκοπός όλων παραμένει η δημιουργία της καλύτερης δυνατής προσέγγισης στην εν λόγω διαδικασία ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, δυνατότητες και τεχνογνωσία που αναμφισβήτητα κατέχουν οι Διαπιστευμένοι Φορείς Ελέγχου και Πιστοποίησης. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω της στείρες συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος και εποχές όπου η νομοθεσία γινόταν καθ’ υπόδειξη και εντολή συνδικαλιστικών μικρο-συμφερόντων σε βάρος του καλώς εννοούμενου συμφέροντος της χώρας και της κοινωνίας μας.

Ας μη χαθεί και αυτή η ευκαιρία για να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, όπως του αξίζει! Δεν περισσεύει κανείς!”

 

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια