ΠΟΤ: Πρώτος διαγωνισμός για καινοτομίες στον γαστρονομικό τουρισμό

19-10-18 | ΦΟΡΕΙΣ

Mια καινοτόμα πρωτοβουλία στο γαστρονομικό τουρισμό λανσάρουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού και το Basque Culinary Center (BCC), καλώντας startup και εταιρίες από όλο τον κόσμο, πετυχημένες ή ανερχόμενες, από το χώρο της τεχνολογίας και μη, να συμμετάσχουν στον πρώτο διαγωνισμό για καινοτόμες ιδέες ικανές να φέρουν την επανάσταση και να ενσωματώσουν τη γαστρονομία στον τουρισμό εμπνέοντας τους τουρίστες να ταξιδεύουν με νέους τρόπους και για νέους λόγους.

Πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό γαστρονομικού τουρισμού για Startup του ΠΟΤ, την πρώτη και μεγαλύτερη πρωτοβουλία στον κόσμο που έχει στόχο να αναδείξει νέες εταιρίες που θα μεταβάλλουν τον κλάδο του γαστρονομικού τουρισμού.

Ο γαστρονομικός τουρισμός κινείται σε πορεία καινοτομιών και διαφοροποίησης της προσφοράς του. Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά έχει γίνει ο καθοριστικός παράγοντας που προσελκύει και αιχμαλωτίζει τις προτιμήσεις των τουριστών. Ο γαστρονομικός τουρισμός, ως συνιστώσα και όχημα του πολιτισμού και της παράδοσης, είναι ένας απαραίτητος πόρος που προσθέτει αξία και προσφέρει λύσεις σε προορισμούς που επιδιώκουν να ξεχωρίζουν μέσα από μοναδικές προσφορές προϊόντων.

Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τις καλύτερες λύσεις και πρότζεκτ που συμβάλλουν περισσότερο στη διαμόρφωση του κλάδου μέσα από καινοτόμες προτάσεις στην εφαρμογή ανερχόμενων και καινοτόμων τεχνολογιών.

Στόχος του είναι να εντοπίσει προκλήσεις και πρότζεκτ και να αναδείξει καινοτομίες που μπορούν να μεταμορφώσουν το γαστρονομικό τουρισμό στο άμεσο μέλλον.

"Οι επενδύσεις στον τομέα της καινοτομίας και του τουρισμού δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσα για την προώθηση καλύτερων τουριστικών προϊόντων, τη βελτίωση της τουριστικής διακυβέρνησης και την αξιοποίηση της αποδεδειγμένης δυνατότητάς της να προάγει τη βιωσιμότητα, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες", δήλωσε ο γ.γ. του ΠΟΤ, Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

"Η εκπαίδευση και η καινοτομία είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου γαστρονομικού τουρισμού. Στο Basque Culinary Center, υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων για να εξασφαλίσουμε το μέλλον του τομέα. Από αυτή την άποψη, είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε και πάλι με τους εταίρους μας στον ΠΟΤ για να συμβάλλουμε στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας που συνδέονται με τον γαστρονομικό τουρισμό μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ", δήλωσε ο, Γενικός Διευθυντής του Basque Culinary Centre, Joxe Mari Aizega.

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο